Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

  • Schuldregeling

    Zijn uw schulden te hoog om ze volledig binnen 3 jaar af te kunnen betalen, dan kunnen we een schuldregelingstraject inzetten. Een schuldregeling duurt meestal drie jaar. In die tijd lost u zoveel mogelijk schulden af. De rest wordt kwijtgescholden. U kunt daarna schuldenvrij verder.

  • Loonkostensubsidie

    Loonkostensubsidie is geld van de gemeente voor uw werkgever. Kunt u door een beperking minder goed werken? En bent u en daardoor minder productief dan iemand zonder arbeidsbeperking. Dan kan uw werkgever misschien loonkostensubsidie voor u krijgen. De gemeente betaalt uw werkgever dan een deel van uw loon.

  • Bijstand

    Bijstand is een uitkering van de gemeente voor mensen die te weinig geld hebben om van te leven. Deze uitkering is geregeld in de Participatiewet.

  • Volwassenenfonds Sport en Cultuur

    Wilt u graag sporten? Bijvoorbeeld voetballen, fitnessen of volleyballen? Of wilt u op muziek- of schilderles? Maar lukt het niet om het lesgeld of contributie te betalen door een laag inkomen? Dan kan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur u mogelijk helpen.

  • Extra geld voor bijvoorbeeld sportles of verjaardag van uw kind

    Schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Ouders met weinig geld kunnen hiervoor ondersteuning aanvragen bij Sam& voor alle kinderen. U kunt bijvoorbeeld een aanvraag doen voor schoolspullen, zwemles of een andere sport, muziek, theater- of dansles, een uitje of een verjaardagsbox. Dit is een samenwerking tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport; Cultuur, Stichting Jarige Job en Kinderhulp.

  • Bewindvoering

    Wanneer budgetbeheer niet passend is, kan de gemeente u in geval van lichamelijke of geestelijke problematiek, ook doorsturen naar een geschikte bewindvoerder. Een bewindvoerder beheert net als bij budgetbeheer uw geld. Het grootste verschil met budgetbeheer is dat voor bewind een aanvraag bij de rechtbank nodig is. Ook kan het zijn dat er kosten in rekening worden gebracht afhankelijk van uw inkomen. De gemeente adviseert graag bij het zoeken naar een passende bewindvoerder.

  • Extra geld voor bijvoorbeeld sportles of verjaardag van uw kind

    Schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Ouders met weinig geld kunnen hiervoor ondersteuning aanvragen bij Sam& voor alle kinderen. U kunt bijvoorbeeld een aanvraag doen voor schoolspullen, zwemles of een andere sport, muziek, theater- of dansles, een uitje of een verjaardagsbox. Dit is een samenwerking tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Kinderhulp.

  • Kwijtschelding

    Denkt u dat u de gemeentelijke belastingen niet kunt betalen? Dan kunt u om kwijtschelding vragen. Dat betekent dat u geen, of minder, belasting hoeft te betalen. Niet iedereen kan kwijtschelding krijgen. Als u het aanvraagt, beoordeelt de gemeente of u kwijtschelding krijgt. De gemeente kijkt bijvoorbeeld naar de hoogte van uw inkomen, uw uitgaven en bezittingen, zoals een eigen woning.