Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Individuele inkomenstoeslag

    Leeft u al drie jaar of langer van een uitkering of een inkomen op bijstandsniveau? En verwacht u op dit moment niet dat uw inkomen in de toekomst beter wordt? Dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een extraatje waarmee u spullen kunt kopen, die u van uw uitkering of loon moeilijk kunt betalen. Voor een aanvraag neemt u telefonisch contact op met het Breed Sociaal Loket.

  • Verhaal van bijstand

    In sommige gevallen kan de gemeente de uitkering die aan u is betaald, ook van een ander terugvragen. Dit heet ‘verhaal van bijstand’. Voor informatie hierover kunt u telefonisch contact opnemen met het Breed Sociaal Loket.

  • Loonkostensubsidie

    Neemt u als werkgever een medewerker met een arbeidsbeperking in dienst? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op loonkostensubsidie (LKS). Als werkgever betaalt u dan alleen voor iemands ‘loonwaarde’. De loonwaarde is de daadwerkelijke arbeidsproductiviteit (uitgedrukt in een percentage) van het werk dat een medewerker kan verrichten. Met onderstaand formulier vraagt u als werkgever loonkostensubsidie aan voor een medewerker die u in dienst wilt nemen. Het gaat om een medewerker die (waarschijnlijk) niet in staat is om het wettelijk minimumloon te verdienen.

  • Jaaropgave

    Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan krijgt u elk jaar van ons een jaaropgave. Hierop staat hoeveel (bruto) bijstand u het afgelopen jaar heeft ontvangen. U ontvangt de jaaropgave automatisch. Heeft u deze niet ontvangen? Neem dan contact op met de sectie Administratie en Ondersteuning.

  • Rechtmatigheidsonderzoek bijstandsuitkering

    Ontvangt u een bijstandsuitkering volgens de Participatiewet, IOAW, IOAZ of Bbz? Dan moet u ons elke maand laten weten of er wel of geen wijzigingen zijn die van invloed kunnen zijn op het recht op bijstand.

  • Hulp bij geldzaken en schuld

    Komt u niet uit met uw inkomen of heeft u schulden? Aarzel niet en vraag ons om hulp. Wij informeren u graag over hoe u weer grip krijgt op uw geldzaken. Wilt u hierover vrijblijvend met ons in gesprek? Bel dan voor een afspraak. U kunt bellen op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur.

  • Bijzondere bijstand

    Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? En moet u door een bijzondere situatie onvoorziene, noodzakelijke kosten maken? Bijvoorbeeld als de wasmachine kapot is, of als u extra kosten hebt door een ziekte of beperking. Dan kunt u (individuele) bijzondere bijstand aanvragen. U kunt bij het Breed Sociaal Loket telefonisch informeren of u een beroep kunt doen op bijzondere bijstand kunt. Ook kunt u hier een afspraak maken.

  • Bijstandsuitkering

    U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als uw gezin voor geen enkele andere uitkering in aanmerking komt. En u de noodzakelijke kosten zoals huur, eten en drinken niet kunt betalen. De bedoeling is dat u tijdelijk bijstand krijgt. U krijgt hierbij hulp bij het vinden van een baan, zodat u weer een eigen inkomen krijgt. Voor een aanvraag neemt u telefonisch contact op met het Breed Sociaal Loket.

  • Vakantie melden

    Wilt u gedurende de periode waarin u een uitkering ontvangt buiten de gemeente verblijven? Voor vakantie of een andere reden. Dan moet u dat vooraf en tijdig schriftelijk aan ons doorgeven. 1. Verblijf in het buitenland U vraagt voordat u naar het buitenland gaat toestemming om naar het buitenland te gaan. Met nadruk wijzen wij u erop dat u niet weg kunt gaan voordat u de beslissing op uw verzoek heeft ontvangen. Deze beslissing delen wij u schriftelijk mede. 2. Verblijf in Nederland buiten de gemeente Edam-Volendam Als u voor een lange tijd in een andere gemeente verblijft, bijvoorbeeld voor vakantie of een andere reden, verandert uw woonadres (domicilie). Hierdoor heeft u geen recht meer op een bijstandsuitkering. 'Nederland' wordt in het kader van de Participatiewet, IOAW, IOAZ en Bbz opgevat als het grondgebied in Europa. Een verblijf op de overzeese gebieden geldt dus als een verblijf buiten Nederland. In principe mag u ergens anders in Nederland verblijven. Ook langer dan vier weken. We gaan er wel vanuit dat u tijdelijk buiten de gemeente verblijft en je woonruimte in gemeente Edam-Volendam niet opgeeft. Geef uw verblijf buiten gemeente Edam-Volendam aan ons door. Meldt u uw verblijf niet, dan gaan we ervan uit dat u alle verplichtingen nakomt en op de hoogte bent van de toegestuurde post. Als uw verblijf buiten de gemeente uw re-integratietraject echt belemmert, is het mogelijk dat u een maatregel krijgt als u toch gaat. Dit vanwege het belemmeren van de voortgang van het traject.