Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

  • Verlagen van bijstandsuitkering

    De gemeente kan uw bijstandsuitkering verlagen, tijdelijk stoppen of helemaal stoppen als u zich niet aan de voorwaarden houdt. Ook kunt u een boete krijgen. De gemeente houdt wel rekening met uw situatie en persoonlijke omstandigheden.

  • Werken onder begeleiding

    Momenteel geen abstract beschikbaar

  • Woonkostentoeslag aanvragen

    Als uw inkomen plotseling daalt, kunt u problemen krijgen met het betalen van uw huur of hypotheek. Misschien kunt u woonkostentoeslag krijgen. U krijgt dan een tijdelijke bijdrage van de gemeente. Zo kunt u de huur of hypotheek makkelijker betalen.

  • Loonkostensubsidie aanvragen

    Als werkgever kunt u loonkostensubsidie aanvragen als u iemand met een bijstandsuitkering in dienst neemt. Het gaat om werknemers met een arbeidsbeperking die niet volledig inzetbaar zijn.

    Werkt er een jongere in uw bedrijf die door een beperking niet het minimumloon kan verdienen? Ook voor die werknemer kunt u loonkostensubsidie aanvragen.

    De hoogte van de subsidie hangt af van de loonwaarde van de werknemer. De gemeente bepaalt de loonwaarde.

  • Hulp bij werk zoeken

    Het is soms moeilijk om een baan te vinden. Bijvoorbeeld omdat u al een tijd geen werk meer heeft. Het helpt dan om een cursus of training te volgen. Of u gaat vrijwilligerswerk doen. De gemeente kan u hierbij helpen.

  • Studietoeslag aanvragen

    Veel studenten hebben een bijbaan om hun studie te kunnen betalen. Als student met een beperking kun je dit niet altijd. Misschien kom je in aanmerking voor een studietoeslag. Kijk op Rijksoverheid.nl hoe hoog de studietoeslag is. De bedragen worden elk halfjaar (januari en juli) aangepast, omdat ze gebaseerd zijn op het wettelijk minimumloon.

  • Bijstandsuitkering aanvragen

    U kunt een bijstandsuitkering krijgen als u geen werk heeft of te weinig inkomen heeft om van te leven. Om een bijstandsuitkering te krijgen moeten uw inkomen en eigen vermogen onder de bijstandsgrens liggen. Eigen vermogen is bijvoorbeeld uw huis, auto en spaargeld. Een bijstandsuitkering ontvangt u totdat u weer genoeg inkomen heeft.

  • Bijzondere bijstand aanvragen

    U heeft een laag inkomen en weinig vermogen. Voor onverwachte, bijzonder noodzakelijke, hoge kosten, kunt u bijzondere bijstand aanvragen. Bijvoorbeeld voor:

    • de eigen bijdrage voor een advocaat
    • reiskosten die u maakt naar een medisch specialist die niet worden vergoed door de zorgverzekering
    • bewindvoeringskosten

    U kunt geen bijzondere bijstand aanvragen voor dagelijkse uitgaven of vaste lasten, zoals boodschappen of huur.

  • Kredietbank

    Als u een hoge schuld of een laag inkomen heeft, kunt u vaak geen geld lenen bij een bank. De gemeente heeft een kredietbank. Hier kunt u een gesprek aanvragen. Een deskundige kijkt naar uw persoonlijke situatie. U krijgt uitleg en advies voor welke hulp u mogelijk in aanmerking komt.

  • Sollicitatieplicht

    Ook wanneer daarvoor dringende redenen aanwezig zijn, kan de gemeente in individuele gevallen beslissen om een tijdelijke ontheffing te geven.

    U moet solliciteren als u een bijstandsuitkering krijgt. Ook naar banen die niet helemaal aansluiten bij uw opleiding en werkervaring.

    In sommige gevallen kunt u vragen of u niet hoeft te solliciteren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk voor een alleenstaande ouder met een kind jonger dan 5 jaar. Of voor een alleenstaande ouder met kinderen van 5 tot 12 jaar als er geen kinderopvang is. Met een ontheffing hoeft u tijdelijk geen werk te zoeken. U moet dan meestal wel een opleiding volgen.