Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

  • Schuldhulpverlening voor ondernemers

    Inwoners met een eigen onderneming en geldproblemen kunnen voor hulp en advies bij de gemeente terecht.

  • Schuldhulpverlening

    Veel mensen in Nederland hebben te maken met betalingsachterstanden en schulden. De gemeente kan u hierbij helpen. Komt u er zelf niet meer uit? Dan is dat niets om u voor te schamen. Neemt u contact op met de gemeente? Dan voorkomt u dat uw problemen erger worden.

  • Uitkering voor oudere en arbeidsongeschikte werklozen

    De IOAW-uitkering is een uitkering voor oudere en arbeidsongeschikte werklozen. De uitkering vult uw inkomen aan als u 50 jaar of ouder en werkloos bent. Hoe hoog uw IOAW-uitkering wordt, hangt af van uw inkomen en dat van uw eventuele partner.

    De IOAW-uitkering wordt aan het eind van elke maand uitbetaald. Lees hier meer over de hoogte van uw IOAW-uitkering.

  • Ontruiming woning bij huurschuld (huisuitzetting)

    Bij een huurschuld kunt u uw woning uitgezet worden door uw verhuurder. Uw woning wordt dan ontruimd. De gemeente kan u helpen een huurachterstand op tijd aan te pakken, zodat dit hopelijk niet nodig is. Wordt uw woning toch ontruimd, dan wordt dit uitgevoerd door een deurwaarder. De gemeente slaat uw meubels en spullen (inboedel) tijdelijk op.

    Melding huurachterstand

    Een ontruiming komt meestal door een huurachterstand. Woningbouwcorporaties zijn verplicht een huurachterstand aan de gemeente door te geven. Ontvangt de gemeente melding over uw huurachterstand, dan neemt de gemeente binnen vier weken na deze melding contact met u op. Samen wordt gekeken naar oplossingen om de schuld op te lossen. Zo kan een ontruiming misschien worden voorkomen. Bekijk voor meer informatie de pagina Hulp bij betalingsachterstanden.

    Ontruiming woning (huisuitzetting)

    Bij opgelopen schulden informeert de verhuurder u over een mogelijke ontruiming. Neem bij een mogelijke ontruiming zo snel mogelijk contact op voor Balans schuldhulpverlening van de gemeente. Dit kan per e-mail via balans@aalsmeer.nl of telefonisch via (0297) 38 75 75. De gemeente helpt u naar een oplossing te zoeken. Meestal is het mogelijk om afspraken te maken met de verhuurder, zodat u toch in de woning kunt blijven.

    Als de huurschuld niet opgelost wordt, dan kan de verhuurder naar de rechter gaan. Als de rechter besluit dat uw huurcontract mag worden opgezegd, dan kan de verhuurder een deurwaarder inschakelen om uw woning te ontruimen. De deurwaarder geeft of stuurt u een brief waarop staat wanneer de woning ontruimd wordt. Dit heet een aanzegging tot ontruiming.

    De verhuurder meldt de huisuitzetting ook bij de gemeente. De gemeente stuurt u een laatste brief. In deze brief wordt u nogmaals gewezen op de mogelijkheid om contact op te nemen met Schuldhulpverlening. De gemeente kan bijvoorbeeld aan de rechtbank vragen om de ontruiming tijdelijk te stoppen zodat schuldhulpverlening voor u kan worden opgestart.