Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

  • Geld voor sport en uitjes

    U heeft een laag inkomen of een uitkering. Vanuit de activeringsregeling kunt u elk jaar maximaal € 250 krijgen voor sporten, uitjes, uw identiteitskaart of telefoonabonnement.

  • Financiële hulp voor ondernemers

    U heeft een eigen bedrijf, maar u verdient niet meer genoeg geld. Dan kunt u misschien financiële hulp krijgen vanuit het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).

  • Uitkering oudere werklozen

    U bent ouder dan 50 jaar en werkloos. Of u verdient niet meer genoeg geld met uw eigen bedrijf. Dan kunt u misschien een uitkering voor oudere werklozen krijgen: IOAW, IOW of IOAZ.

  • Schuldhulpverlening

    Als het niet lukt om uw schulden zelf of met behulp van uw omgeving op te lossen dan kunt u misschien gebruik maken van schuldhulpverlening. Samen kijken we wat u nodig heeft voor een leven zonder schulden.

  • Hulp bij woonkosten

    Uw inkomen is ineens veel lager en u kunt uw huur of hypotheek niet meer betalen. Bijvoorbeeld door een ziekte, scheiding of werkloosheid. De woonkostentoeslag helpt hierbij. U krijgt dan tijdelijk geld.

  • Loonkostensubsidie

    U bent een werkgever en u neemt iemand met een arbeidsbeperking in dienst. Dan kunt u misschien een vergoeding krijgen. Dit heet loonkostensubsidie. Dat kan als die persoon in het doelgroepregister staat en recht heeft op een banenafspraak.

  • Kindpakket

    U heeft een laag inkomen of een uitkering. Vanuit het Kindpakket kunt u elk jaar geld krijgen voor uw kind. Bijvoorbeeld voor sport, school, luiers of zwemles.

  • Geld voor kinderopvang bij ziekte of beperking

    U heeft een ziekte of beperking. Daardoor heeft u kinderopvang nodig. Maar u heeft geen recht op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Dan betaalt de gemeente misschien (een deel van) de opvang voor u. Dit heet Bijzondere bijstand voor kinderopvang op grond van sociaal-medische indicatie.

  • Extra geld chronisch zieken en gehandicapten

    Als u een chronische ziekte of handicap heeft, maakt u vaak extra zorgkosten. Sommige kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering. Bijvoorbeeld uw reiskosten naar het ziekenhuis. De Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten vergoedt elk jaar maximaal € 500 van deze extra kosten.

  • Uitkering dakloos of thuisloos

    U bent dakloos of thuisloos en u wilt een uitkering aanvragen. Dat kan. U vraagt deze aan bij de gemeente waar u het meest bent. Als dit de gemeente Hilversum is, dan meldt u zich bij ons. Als u dakloos bent, komt u naar het Sociaal Plein. Als u thuisloos bent, doet u de aanvraag online.