Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

  • Woonarken en ligplaatsen

    Bent u de (nieuwe) eigenaar van een woonark en wilt u deze (ver)plaatsen, (ver)bouwen of vervangen? Kijk of u een vergunning nodig heeft of melding moet maken voor uw plannen. Bent u de nieuwe eigenaar, dan zet u de omgevingsvergunning over op uw naam.

  • Rijbewijs online verlengen

    Wilt u uw rijbewijs verlengen of uitbreiden met een categorie? Dat kunt u online aanvragen. U moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. U hoeft na een online aanvraag alleen naar de gemeente om uw nieuwe rijbewijs op te halen.

  • Klein evenement melden

    Voor een klein evenement zoals een straatfeest of buurtbarbecue, heeft u geen vergunning nodig. Een melding maken is vaak voldoende. Controleer eerst of het evenement aan de voorwaarden voor een melding voldoet. Maak de melding uiterlijk 15 werkdagen voordat het evenement plaatsvindt.

  • Meerjarig evenement melden

    Meld een jaarlijks terugkerend A-evenement altijd minimaal 8 weken van tevoren. Een melding doen kan als u een meerjarige evenementenvergunning heeft. 

    Heeft u nog geen meerjarige evenementenvergunning? Maak dan geen melding. Vraag eerst een (meerjarige) evenementenvergunning aan.

  • Parkeerontheffing blauwe zone voor bedrijven

    Bent u eigenaar of werknemer van een bedrijf in een blauwe zone in het Oude Dorp, dan kunt u een parkeerontheffing aanvragen. De aanvraag moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zonder deze ontheffing kunt u alleen kort parkeren in de blauwe zones van het Oude Dorp.

  • Aanvragen gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen

    Als zorginstellingen kunt u een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen voor het vervoer van bewoners met een handicap. Met een gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen kunt u de bewoners samen vervoeren. U hoeft niet voor iedere bewoner apart een kaart aan te vragen.

    Op de gehandicaptenparkeerkaart staat met de letter ‘I’ aangegeven dat het om een gehandicaptenparkeerkaart voor een instelling gaat. De kaart is gebonden aan het kenteken van het voertuig dat op naam staat van de instelling. U kunt meerdere kaarten krijgen als uw instelling meerdere voertuigen gebruikt.

  • Inrit aanleggen

    Als u een inrit wilt maken of een bestaande inrit wilt aanpassen bij uw bedrijf of huis, dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een inrit wilt maken van de weg naar uw garage. Ook als de inrit over water loopt, zoals een sloot, heeft u een omgevingsvergunning nodig. U mag niet zelf een inrit aanleggen.

  • Parkeerontheffing blauwe zone voor bewoners en zorg

    Woont u in een blauwe zone of bent u mantelzorger voor iemand die in een blauwe zone woont, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een ontheffing aanvragen. Zonder deze ontheffing kunt u alleen kort parkeren in de blauwe zones van het Oude Dorp.

  • Parkeerontheffing openbare weg

    U kunt een parkeerontheffing voor de openbare weg aanvragen als het noodzakelijk is om een voertuig te parkeren op plekken waar een parkeerverbod geldt. Bijvoorbeeld als u een verhuiswagen of een autolaadkraan wil parkeren op de rijbaan of de stoep. De gemeente reserveert geen parkeervakken voor u. De parkeerontheffing vraagt u online aan.

  • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

    Heeft u een handicap en daarom een vaste parkeerplaats bij uw adres nodig? Dan kan u een gehandicaptenparkeerplaats (GPP) aanvragen. Dat is een parkeerplaats die speciaal voor uw voertuig (auto, brommobiel of gehandicaptenvoertuig) is gereserveerd.

    Bij deze parkeerplaats staat het kenteken van uw voertuig vermeld, zodat duidelijk is dat de plaats alleen voor u bestemd is.

    De gehandicaptenparkeerplaats komt op een bestaande parkeerplaats die zo dicht mogelijk bij uw woning ligt.

    Het is ook mogelijk om als bedrijf een gehandicaptenparkeerplaats voor een gehandicapte medewerker aan te vragen. NB het gaat hier niet om een “algemene gehandicaptenparkeerplaats” maar een gereserveerde plaats op kenteken voor de auto van de werknemer.