Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

  • Wegsleepregeling

    Staat een auto hinderlijk of gevaarlijk geparkeerd? Dan wordt deze weggesleept. Is uw auto weg? Bel het bergingsbedrijf. Meer informatie over het wegslepen van auto's leest u in de Wegsleepverordening Krimpenerwaard.

  • Gehandicaptenparkeerplaats

    Een gehandicaptenparkeerplaats is een parkeerplaats voor mensen met een lichamelijke beperking. Andere bestuurders mogen hun auto hier niet parkeren. U kunt een eigen gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning of werkplek aanvragen bij de gemeente. U krijgt dan een gereserveerde parkeerplaats waar alleen de auto met uw kenteken mag staan. Aanvragen gehandicaptenparkeerplaats Doorgeven adres- of kentekenwijziging

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Kunt u niet zelf verder lopen dan 100 meter? Of heeft u door uw handicap anderen nodig voor uw vervoer? Dan heeft u misschien recht op een gehandicaptenparkeerkaart. Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in minimaal alle EU-landen. De parkeerkaart staat op naam van een persoon De parkeerkaart staat niet op kenteken. U kunt de kaart voor elke auto gebruiken De parkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig U moet zich houden aan de lokale parkeerregels Er zijn 3 soorten gehandicaptenparkeerkaarten.

  • Evenement organiseren

    Organiseert u een evenement, zoals een braderie, optocht, tent- of muziekfeest, kermis of sportwedstrijd? Vraag dan op tijd een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Voor een klein evenement hoeft u geen vergunning aan te vragen. Hierover leest u meer onder 'soorten evenementen'. Evenementenvergunning aanvragen De gemeente bepaalt of u de vergunning krijgt. De gemeente kan een evenement ook verbieden. In de vergunning worden voorwaarden opgenomen. Neem deze goed door, want u moet zich ook hieraan houden. Niet op tijd ingeleverde en niet volledig ingevulde aanvragen kunnen buiten behandeling worden gelaten.

  • Rijbewijs omwisselen

    Er zijn twee rijbewijzen die u om kunt wisselen, namelijk een buitenlands rijbewijs of een militair rijbewijs. Voor het omwisselen van uw rijbewijs maakt u een afspraak. Zonder afspraak kunnen wij u niet helpen. Afspraak maken Buitenlands rijbewijs U kunt uw buitenlands rijbewijs in bepaalde gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Bekijk hiervoor de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid. Na uw afspraak bij de gemeente sturen wij uw aanvraag naar de RDW. Zij behandelen uw verzoek. Heeft u een Europees rijbewijs? Dan krijgt u meestal binnen 10 werkdagen een brief, waarin staat wanneer u uw Nederlandse rijbewijs bij de gemeente kunt afhalen. In andere gevallen kan het soms een paar weken duren. Militair rijbewijs Met een militair rijbewijs mag u niet deelnemen aan het normale verkeer. Wel kunt u hiermee een burgerrijbewijs aanvragen in de gemeente waar u staat ingeschreven. Uw militair rijbewijs mag maximaal 3 jaar oud zijn. Voor het omwisselen van uw rijbewijs vraagt u eerst een verklaring van geschiktheid aan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Dit kunt u op 2 manieren doen: U vult de verklaring online in. Hiervoor logt u in op Mijn CBR met uw DigiD. U haalt de verklaring op bij de gemeente en vult die in. De ingevulde verklaring stuurt u naar het CBR, met een kopie van uw geldige paspoort of identiteitskaart. U krijgt de verklaring van geschiktheid een paar weken later in de brievenbus. Heeft u de verklaring ontvangen? Dan maakt u een afspraak bij de gemeente om uw militair rijbewijs om te wisselen voor een gewoon rijbewijs.

  • Gladheid bestrijden

    De gemeente Krimpenerwaard strooit in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) de wegen binnen en buiten de bebouwde kom in de Krimpenerwaard. De Provincie Zuid-Holland strooit de provinciale wegen. Kaart met strooiroutes Gladheidsbestrijding HHSK strooit de wegen buiten de bebouwde kom, maar pakt op de route ook stukken weg mee binnen de bebouwde kom. De gemeente strooit de wegen binnen de bebouwde kom en neemt hierbij ook weggedeelten buiten de bebouwde kom mee. Zo zorgen we dat wegvakken die op elkaar aansluiten niet op verschillende momenten gestrooid worden. Op doorgaande wegen rijden de strooiwagens sneller dan in de woonkernen. Vanwege smalle straten, veel bochten en geparkeerde auto’s ligt de snelheid daar lager. Strooien uit voorzorg Om te voorkomen dat de weg glad wordt, wordt vaak preventief gestrooid. Het kan dus gebeuren dat er ’s avonds al wordt gestrooid, terwijl het de volgende ochtend pas gaat vriezen. Dit strooien gebeurt met een mengsel van droog zout en pekelwater. Het pekelwater zorgt dat het droge zout op het wegdek blijft kleven en niet wegwaait. Bij preventief strooien rijden er in totaal twaalf strooiwagens door de Krimpenerwaard. Zeven wagens van de gemeente en vijf wagens van HHSK. Iedere wagen heeft een eigen strooiroute. Het duurt twee tot drie uur om die route te strooien.  Blijf voorzichtig Wij doen ons best om onveilige situaties door gladheid te voorkomen. Wees extra voorzichtig als u de weg op gaat met winters weer. Zorg altijd dat u een sneeuwschep en voldoende zout in huis heeft om te strooien. Zo kunt u de stoep voor uw woning sneeuw- en ijsvrij houden. Kunt u dit niet zelf doen? Vraag dan uw buren om u te helpen.