Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

  • Gladheidsbestrijding

    Gladde wegen en fietspaden kunnen gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente probeert dit te voorkomen. Bijvoorbeeld door te strooien met zout of sneeuw van de weg te schuiven met sneeuwschuivers.
    De gemeente zorgt voor de gemeentelijke wegen. Dus niet voor bijvoorbeeld rijkswegen of provinciale wegen.

  • Evenementenvergunning

    U heeft een vergunning nodig om een evenement te mogen organiseren. Voor kleine evenementen kan volstaan worden met een melding.
    De overige evenementen worden onderscheiden in A- (niet risicovol) B- (enigszins risicovol) of C- (risicovolle) evenementen. Het hangt af van de categorie en van de omvang van uw evenement hoeveel vragen u moet beantwoorden en hoeveel bijlagen u moet toevoegen. Dit wordt vanzelf duidelijk als u het digitale aanvraagformulier invult.

    Voor meer informatie: Kijk op de pagina https://www.oosterhout.nl/vergunningen-en-toestemmingen/evenementen-en-horeca-vergunningen/evenement-organiseren/evenementenloket

    Bijlagen

    Hoe groter uw evenement, hoe meer informatie wij nodig hebben. Zorg in ieder geval dat u een digitale situatieschets in een map heeft klaarstaan, waarop het evenemententerrein en de directe omgeving op schaal zijn ingetekend.

    Aanvragen en termijnen

    U kunt alleen een meldingen doen of een vergunning aanvragen. Hier heeft u een DigiD of E-herkenning voor nodig. U kunt een melding indienen tot vier weken voor het evenement.  Mocht er door het gemelde evenement een gevaarlijke situatie ontstaan, dan ontvangt u daarover binnen twee weken bericht. U kunt een vergunning aanvragen tot drie maanden voor het evenement. Binnen acht weken wordt over uw aanvraag beslist.

    Opslaan

    Weet u dat u het formulier tussentijds kunt opslaan? Het formulier komt dan automatisch in de map Downloads op uw computer. Als u weer verder wilt met dit formulier, moet u eerst opnieuw inloggen met DigiD of E-herkenning. Daarna kunt u de laatst opgeslagen versie openen.

  • Rijden in een milieuzone

    Om in een milieuzone te rijden, moet uw voertuig voldoen aan de regels van de milieuzone. Op de website Milieuzones.nl staat een overzicht van milieuzones en regels. U kunt daar ook uw kenteken invullen om te controleren of u de milieuzone in mag.

    Als uw voertuig niet aan de eisen voldoet en u toch de milieuzone in moet, kunt u ontheffing aanvragen. Een dagontheffing begint om 00.00 uur en eindigt om 6.00 uur de volgende dag. De duur van de dagontheffing is dus 30 uur.

    Rijdt u de milieuzone in zonder ontheffing? Dan kunt u een boete krijgen van € 250,00 als u in een vrachtwagen rijdt. De boete voor een personenauto is € 100,00. Daarnaast betaalt u administratiekosten.

  • Gehandicaptenparkeerkaart (GPK)

    Een Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) is een parkeerbewijs met speciale rechten voor gehandicapte weggebruikers. Met een GPK kunt u op de volgende plaatsen parkeren:

    • op een algemene gehandicaptenparkeerplaats;
    • op openbare parkeerplaatsen;
    • voor onbepaalde tijd in een parkeerzone (u hebt geen parkeerschijf nodig).

    De parkeerkaart is overal in Nederland geldig (en ook in de meeste Europese landen).

    Let bij het parkeren van het voertuig op betaald parkeren. Het verschilt per gemeente of u met gebruik van de parkeerkaart moet betalen of niet. Vanaf 1 januari 2024 moet u betalen, ook als u op een algemene gehandicaptenparkeerplaats in de binnenstad parkeert.  

    Soorten gehandicaptenparkeerkaarten

    Er zijn drie soorten gehandicaptenparkeerkaarten:

    • voor bestuurders
    • voor passagiers
    • voor instellingen

    Gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders

    Heeft u een geldig rijbewijs en bestuurt u zélf een auto? En kunt u met uw gebruikelijke loophulpmiddelen niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen? Dan vraagt u een “Gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders” aan.

    Gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers

    Rijdt u met iemand anders mee en bent u van deur tot deur continu afhankelijk van de begeleiding van de bestuurder? En kunt u met uw gebruikelijke loophulpmiddelen niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen? Dan vraagt u een “Gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers” aan.

    Gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen

    Instellingen die hun bewoners met een auto/bus vervoeren, kunnen een “Gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen” aanvragen. Deze kaart wordt ook wel instellingskaart genoemd.

    Met deze parkeerkaart kunnen instellingen meerdere bewoners tegelijk vervoeren, zonder dat de bewoners (ieder apart) een gehandicaptenparkeerkaart nodig hebben. De instelling is toegelaten als zorginstelling volgens de Zorgverzekeringswet of de Wet langdurige zorg.

    Deze kaart kan alleen via een fysiek formulier worden aangevraagd. Dit formulier kunt u ophalen bij de info-balie of het kan u worden toegestuurd. 

  • Rijbewijs aanvragen

    Vraagt u uw rijbewijs aan op het gemeentehuis? Na vijf werkdagen kunt u het ophalen.
    Wanneer u uw nieuwe rijbewijs snel nodig hebt, kun u kiezen voor de spoedprocedure. Dit betekent dat u het rijbewijs de volgende werkdag al kunt ophalen, als het vóór 14.00 uur hebt aangevraagd. Aan deze spoedprocedure zijn extra kosten verbonden.
    Zowel bij het aanvragen als bij het ophalen van uw nieuwe rijbewijs moet u zich identificeren. Dat moet met het oude rijbewijs of wanneer deze vermist of verlopen is, met een ander identiteitsbewijs.

    Klik op de link voor meer informatie omtrent de medische keuring en de gezondheidsverklaring. Verderop in dit product leest u ook meer informatie over de gezondheidsverklaring en de periodieke keuring voor rijbewijs C, D, CE, en DE.

    U moet een afspraak maken om een rijbewijs aan te komen vragen.

    Periodieke keuring voor rijbewijs C, D, CE en DE

    Bij elke aanvraag van een rijbewijs van de categorieën C, D, CE en/of DE  moet een door het CBR afgegeven gezondheidsverklaring worden overlegd. Dit wordt door het CBR in het systeem gezet.

    Een gezondheidsverklaring wordt aangevraagd door het insturen van een formulier 'gezondheidsverklaring' naar het CBR. Dit formulier is te koop bij het CBR en op het gemeentehuis. Voor de rijbewijzen C, D, CE en DE moet dit een gezondheidsverklaring zijn met ingevuld Geneeskundig Verslag.
    Op de gezondheidsverklaring groot rijbewijs staat vermeld dat het Geneeskundig verslag moet worden ingevuld door een arts van een arbodienst.

    Voor aanvragers van 75 jaar en ouder blijft de gezondheidsverklaring 75+ gewoon bestaan. Aangezien daar vrijwel geen beroepschauffeurs bij zitten mogen zij deze gezondheidsverklaring ook gebruiken als zij tevens de categorieën C, D, CE en/of DE aanvragen.

    NIEUW! Vanaf 1 juli 2023: U kunt uw rijbewijs gebruiken om online in te loggen. Binnen 5 werkdagen ontvangt u een brief van DigiD met daarin een pincode. Met die code kunt u de inlogfunctie van uw rijbewijs activeren. Zo maakt u het rijbewijs geschikt om in te loggen bij bijvoorbeeld overheidswebsites. Dit is niet verplicht.