Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

  • Verkeersbesluit

    In Nederland is een verkeersbesluit een besluit van een wegbeheerder om een bepaald verkeersteken te plaatsen, te wijzigen of in te trekken of een bepaalde fysieke maatregel te treffen.

    Als de functie verandert, is een verkeersbesluit nodig. Maar ook als de maatregelen leiden tot een beperking of tot een uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken. 

    De wegbeheerder (rijk, provincie, waterschap of gemeente) moet voor het nemen van een verkeersbesluit overleggen met de politie. 

    Het verkeersbesluit moet worden gepubliceerd.

  • Gladheidsbestrijding

    Gladde wegen en fietspaden kunnen gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente probeert dit te voorkomen. Bijvoorbeeld door te strooien met zout of sneeuw van de weg te schuiven met sneeuwschuivers.

    Gladheid proberen wij zo effectief en snel mogelijk te bestrijden waarbij gebruik wordt gemaakt van (grote) strooiwagens. Om deze werkzaamheden zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, verzoeken wij u om gedurende de winterperiode zo veel mogelijk uw auto te parkeren op eigen terrein. Indien u genoodzaakt bent op de openbare weg te parkeren, verzoeken wij u zoveel mogelijk daar waar gestrooid wordt, aan één kant van de weg te parkeren.

    Doorgaande wegen hebben prioriteit en zijn dus opgenomen in het strooiplan. De wegen in het strooiplan worden preventief gestrooid. Dat houdt in dat de strooiacties starten voordat de gladheid optreedt, vaak al 's nachts. Dat gebeurt met ‘nat' zout. Zout wordt hierbij opgelost in water. Hierdoor is minder zout nodig om de wegen berijdbaar te krijgen/houden dan bij het strooien met 'droog' zout. De routes lopen door alle bebouwde kernen en het buitengebied en hebben een totale lengte van ongeveer 300 km. Per fase is circa 3,5 uur nodig om de route eenmaal te strooien.

    Wegen die niet in het strooiplan zitten, zoals ontsluitingswegen, wegen waar scholen en bejaardencentra aan grenzen en de belangrijkste fietspaden en bruggen, worden pas overdag gestrooid, en alleen als de hoofdroute schoon is. Daarna worden in de wijken waar sprake is van een concentratie van ouderen, ook deze straten gestrooid, maar alleen als dat past binnen de beschikbare menskracht, werkuren en budgetten.

  • Parkeren

    In de gemeente Hellendoorn zijn diverse parkeermogelijkheden.

     

    Parkeren centrum van Nijverdal

    Parkeerschijfzone (blauwe zone)

    In het centrum van Nijverdal geldt een de blauwe zone met een maximale parkeerduur van 2 uur. De blauwe zone geldt van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur en op donderdag van 9:00 tot 21:00 uur.

     

    Parkeergarage

    Parkeergarage Henri Dunant is in het hart van het centrum. De in- en uitgang bevindt zich aan de Maximastraat.

    Aanvullende informatie vind u op de pagina van de Parkeergarage Henri Dunant

     

    Parkeren bij station

    In de stationsomgeving (noord) geldt een parkeerverbodszone. Dit betekent dat alleen in de vakken geparkeerd mag worden. Wanneer het parkeerterrein aan de Meester Tijhuisweg vol staat, kunt u bijvoorbeeld parkeren op parkeerterrein Grotestraat Noord (zuidzijde station) of in de Parkeergarage Henri Dunant (betaald). Er is een parkeerstrook voor "halen en brengen" aangewezen langs de draaikom aan de Meester Tijhuisweg.

     

    Parkeren Hellendoorn

    In het centrum van Hellendoorn geldt een blauwe zone met een maximale parkeerduur van 1 1/2 uur.

    De blauwe zone geldt van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur en op donderdag van 9:00 tot 21:00 uur.

     

  • Vooroverleg voor een omgevingsvergunning aanvragen

    Een aanvraag voor een omgevingsvergunning kost tijd en geld. Daarom is het een goed idee om eerst uw plannen met de gemeente te bespreken. Zeker als uw aanvraag ingewikkeld is. Bijvoorbeeld omdat u uitgebreide bouw- of verbouwplannen heeft. U kunt dan een vooroverleg met de gemeente aanvragen. 

    Een vooroverleg is niet verplicht. Het is een informeel en informatief gesprek. De gemeente laat in het vooroverleg weten hoe groot de kans is dat u de vergunning krijgt.