Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Medische keuring

    Heeft u gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op.

  • Container, steiger, hoogwerker

    U mag niet zomaar de weg, de stoep of een gedeelte ervan gebruiken. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een steiger, container, bouwmaterialen of een reclamebord. Voor de binnenstad gelden soms andere regels dan voor andere wijken.

  • Medische keuring rijbewijs

    Soms heeft u een medische keuring nodig als u een nieuw rijbewijs aanvraagt.

  • Vinden en houden baan (arbeidsmarkttoeleiding)

    Lukt het u niet om een baan te vinden, omdat u bijvoorbeeld onvoldoende werkervaring of opleiding heeft? Maar u wilt graag (weer) aan het werk? Dan bieden wij u de mogelijkheid om via arbeidsmarkttoeleiding de kans op een baan te vergroten. Er wordt actief gekeken naar mogelijkheden om gebruik te maken van bijvoorbeeld scholing, een werkervaringsplaats of sociale activering. Voor ondersteuning kunt u een afspraak maken met een van de consulenten werk van het Breed Sociaal Loket. U kunt voor een afspraak een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen.

  • Wmo: Hulp en ondersteuning

    Bij de gemeente kunt u terecht met hulpvragen over bijvoorbeeld wonen, huishouden, vervoer en verplaatsen in en om de woning. Ook kunt u er terecht met vragen over financiën zoals schuldhulpverlening, opvoeden of bijvoorbeeld eenzaamheid. De medewerkers van het zorgloket geven u graag advies en denken...

  • Bouwwerkzaamheden melden of afmelden

    U kunt starten met de bouw, verbouwing of het gebruik van een gebouw of terrein zodra u de omgevingsvergunning heeft ontvangen en deze in werking is getreden. Wij adviseren de bezwaartermijn van zes weken af te wachten. Als u gaat starten met de bouw, meldt u dit vooraf aan de gemeente. Onze toezichthouder bouwen controleert de vergunning. Op 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging (Wkb) in werking getreden. Het doel van deze wet is de bouwkwaliteit te verhogen. Deze wet geldt niet meteen voor alle bouwwerken. U krijgt van de gemeente te horen of de Wkb van toepassing is op uw (bouw)plan. In dat geval loopt de controle en toezicht namelijk anders. Meer hierover leest u via Wet kwaliteitsborging (Wkb) - Gemeente Westerveld Wat u moet weten U moet minimaal twee werkdagen voor aanvang melding doen van de start van de werkzaamheden; Als de volledige bouw is afgerond moet u dit altijd melden. Benodigdheden We vragen u in de melding naar het zaaknummer. U vindt deze op de beschikking van de verleende omgevingsvergunning.

  • Status bouw of sloop doorgeven

    Start van uw bouw of sloop, heiwerk, storten van beton en einde van uw bouw of sloop moet u altijd bij ons melden. U doet dit online. Voor het melden van start of einde bouwwerkzaamheden gebruikt u de activiteit 'Bouwactiviteit (technisch) - Informatie'. Voor het melden van start of einde van sloopwerkzaamheden gebruikt u de activiteit 'Slopen van een bouwwerk of gedeelte daarvan of asbest verwijderen - Informatie (Rijk)'. Voor het melden van heiwerk of storten van beton doet u melding via deze site: Status bouw of sloop doorgeven Let op: is er voor uw activiteit een vergunning of sloopmelding nodig? Dan moet u deze eerst aanvragen. Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met 14 0115. Lees eerst de regels in artikel 7.7 van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving.

  • Verzoek bouwcontrole

    Bent u in het bezit van een omgevingsvergunning of sloopmelding? Of bent u aannemer van een bouwproject binnen onze gemeente? Dan bent u verplicht een aantal meldingen te doen bij uw gemeente. Aanvraag U kunt een verzoek bouwcontrole aanvragen via het contactformulier.  Het is mogelijk om een controle uit te laten voeren op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Geef bij uw aanvraag de volgende informatie: gewenste datum en tijdstip voor de bouwcontrole adres bouwcontrole vergunning- of meldingsnummer gegevens contactpersoon  waarvoor u de bouwcontrole aanvraagt. U kunt verschillende onderdelen melden zoals start, heiwerk, wapening keuren, gereedmelding en algemene controle.  In verband met de administratieve verwerking dient u de controle 5 werkdagen van te voren aan te melden.

  • Bouwobject plaatsen op weg

    Moet u iets op openbare grond zetten voor bouw- of sloopwerk? Zoals een container of steiger? Dan dient u dit minimaal zeven dagen vooraf bij ons te melden. Dit mogen maximaal vier objecten zijn, zoals: steiger, container, keet, lift, pomp, toilet, stenen, cement, zand of tegels. Deze objecten mogen maximaal drie maanden op openbare grond staan.   Melding doen als burger Melding doen als organisatie Melding doen zonder DigiD   Voorwaarden Een object op straat moet rondom voorzien zijn van schone en duidelijke markeringen van reflecterend materiaal; Een object op straat moet in het donker zijn voorzien van duidelijke knipperverlichting en/of reflecterend lint aan de voor- en achterzijde; Afvalcontainers geplaatst in dorps- of stadskernen dienen gesloten te zijn of afgezet te zijn met bouwhekken; Een object mag geen gevaar opleveren voor het doelmatig en veilig gebruiken van de weg; Er moet een minimale vrije doorgang van tenminste 1.20 meter zijn op voetpaden en van tenminste 3.50 meter op de rijbaan voor fietsers of gemotoriseerd verkeer. Daarbij moeten alle gebouwen in de omgeving goed bereikbaar blijven voor voertuigen van hulpdiensten zoals bijvoorbeeld een ladderwagen van de brandweer of de ambulance; Straatpotten en controleputten moeten altijd bereikbaar blijven; Er mogen geen materialen naast het object liggen; De verkeersveiligheid moet gewaarborgd zijn; Het veilig plaatsen en in stand houden van de afvalcontainer/bouwkeet is een verantwoordelijkheid van uzelf; Bij plaatsing op een parkeerplaats moeten zo min mogelijk parkeerplaatsen te worden ingenomen. Bij plaatsing op een betaalde parkeerplaats worden de actuele dagtarieven per parkeerplaats in rekening gebracht; De gemeente is niet aansprakelijk voor eventuele directe- of gevolgschade veroorzaakt door de activiteit; Kosten voor schade veroorzaakt door het plaatsen van bouwobjecten op de stoep of het wegdek worden bij veroorzaker (en opdrachtgever) in rekening gebracht; Schade aan groenvoorzieningen dient u te herstellen. Eventueel herstelt de gemeente Terneuzen op uw kosten; De plaats waar de activiteit heeft plaatsgevonden moet u schoon opleveren; Om vragen en onbegrip te voorkomen adviseren wij u de directe buren op de hoogte te brengen van de activiteit; Een object mag maximaal 3 maanden staan; U dient minimaal 1 week voor aanvang van de activiteit de melding te doen bij de gemeente; Voor het plaatsen van en geplaatst houden van een afvalcontainer/bouwkeet brengt de gemeente Terneuzen geen kosten in rekening. Meer informatie Indien het te plaatsen object gaat zorgen voor een (tijdelijke) volledige afsluiting van de straat, dient u minimaal 2 weken voor aanvang contact op te nemen met team Realisatie en Beheer, tel 14 0115. Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met team Vergunningen en Handhaving, tel 14 0115.