Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Wmo-vervoerspas

    Lukt het niet meer zelfstandig te reizen? Er zijn verschillende mogelijkheden die u kunnen helpen.

  • Mantelzorg

    Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger.

  • Wmo-hulp en ondersteuning

    De 'Wet maatschappelijke ondersteuning', bekend als Wmo, regelt hulp en ondersteuning voor inwoners zodat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen en deel kan blijven nemen aan de maatschappij.

  • Kindermishandeling

    Kindermishandeling is elke vorm van mishandeling die voor een kind bedreigend of gewelddadig is. Dus niet alleen lichamelijk geweld, maar ook bijvoorbeeld emotionele mishandeling of verwaarlozing vallen eronder.

  • Scootmobiel of rolstoel

    Sommige mensen kunnen zich door een ziekte of beperking niet goed verplaatsen. Dan kan een rolstoel of scootmobiel een oplossing zijn. Dit regelt u zelf. Heeft u een rolstoel of scootmobiel langer dan 6 maanden nodig? Dan valt het gebruik misschien onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

  • Huishoudelijke hulp

    Lukt het u niet om uw woning schoon te maken en schoon te houden? En heeft u niemand in uw omgeving (bijvoorbeeld partner of kinderen) die u daarbij kan helpen? Dan kunt u op zoek gaan naar hulp bij het huishouden. U kunt online of in uw omgeving een huishoudelijke hulp zoeken. Lukt dit niet? Dan kunt u bij ons een aanvraag doen.

  • PGB

    Ontvangt u hulp vanuit de Wmo? Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u kiezen hoe u de zorg wilt ontvangen: via een persoonsgebonden budget (PGB) of via zorg in natura (ZIN). Dit bespreekt u tijdens een keukentafelgesprek. U leest hier meer over het persoonsgebonden budget.

  • Jeugdhulp

    We willen allemaal dat kinderen gezond en veilig opgroeien tot zelfstandige volwassenen. Daar zijn jongeren en hun ouders in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor. Zijn er in uw directe omgeving (tijdelijk) geen mensen om u te helpen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan samen met u wat u zelf kunt doen om de situatie te verbeteren. Als blijkt dat professionele hulp nodig is, dan kijken we naar de mogelijkheden hiervoor.

  • Melding psychische hulp

    Het kan zijn dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen door een psychiatrische aandoening. Dan is hulp nodig. Als de betrokkene geen hulp wil, kan verplichte geestelijke gezondheidszorg ingezet worden. Maakt u zich zorgen over iemand? Denkt u dat deze persoon dringend verplichte psychische hulp nodig heeft? U kunt dan een melding doen in het kader van de Wet verplichte ggz (Wvggz). Wij onderzoeken dan of verplichte zorg nodig is. Als wij vinden dat dit noodzakelijk is, dan vragen we de officier van justitie een zorgmachtiging bij de rechter aan te vragen. De rechter beslist of verplichte zorg wordt ingezet. Deze gang van zaken is geregeld in de Wvggz.