Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Kinderombudsman

    Alle kinderen hebben rechten. Bijvoorbeeld het recht op bescherming tegen verwaarlozing of mishandeling. Of het recht op goed onderwijs en vrije meningsuiting. Vindt u dat een organisatie de kinderrechten niet nakomt? Neem dan contact op met de Kinderombudsman. De Kinderombudsman controleert of overheidsinstellingen en bijvoorbeeld scholen, de jeugdzorg en zorginstellingen kinderen goed behandelen. De Kinderombudsman is er speciaal voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar.

  • Kindgebonden budget aanvragen

    Voor ouders met opgroeiende kinderen en een laag of gemiddeld inkomen is er een kindgebonden budget. De Belastingdienst bepaalt of u deze toelage krijgt en hoe hoog deze is. Meestal krijgt u vanzelf bericht van de Belastingdienst als u er recht op heeft. Krijgt u een toeslag? Dan wordt het bedrag elke maand op uw rekening gestort. Krijgt u geen toeslag en denkt u daar wel recht op te hebben? Doe een proefberekening op de website van de Belastingdienst. U kunt dan alsnog een aanvraag voor kindgebonden budget doen bij de Belastingdienst.

  • Ondersteuning voor mantelzorger aanvragen

    Een mantelzorger zorgt voor een familielid, vriend of buur. Het kan zijn dat het geven van deze zorg te zwaar wordt. Als mantelzorger kunt u dan (tijdelijk) ondersteuning krijgen. Meld u hiervoor bij het mantelzorgsteunpunt van Stichting Wiel of het Sociaal Financieel Trefpunt . Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld dat u hulp krijgt van een vrijwilliger. Of dat de persoon voor wie u zorgt, gebruik gaat maken van een maaltijdservice. U hoeft dan niet meer elke dag te koken. Ook kan het helpen als u met andere mantelzorgers kunt praten en ervaringen kunt delen. Komt uit het onderzoek naar voren dat u het probleem niet kunt oplossen met mensen in uw omgeving of algemene voorzieningen? Dan helpt stichting Wiel om een oplossing te zoeken, bijvoorbeeld een maatwerkvoorziening Wmo. Dit is bijvoorbeeld hulp in de huishouding, kortdurend verblijf of een dagbesteding voor de mantelzorgontvanger. Daarover ontvangt u een beschikking van de gemeente. U kunt een persoonlijk plan inleveren, waarin u aangeeft welke hulp u nodig denkt te hebben.