Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

  • Hulp en advies voor jeugd en gezin

    Alle inwoners van de gemeente Noordwijk kunnen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gratis advies krijgen. Advies over het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden. Ook professionele opvoeders en anderen die met kinderen en/of hun ouders werken, kunnen terecht bij het CJG. Als het nodig is, helpt het CJG bij het zoeken naar organisaties die jij…

  • Ondernemersplein

    Ondernemersplein is het startpunt van de overheid voor ondernemers. Via ondernemersplein.kvk.nl vind je informatie en advies van de overheid. Alles wat je nodig hebt om te ondernemen. Wetgeving, belastingregels maar ook subsidies, ondernemersevenementen en branche-informatie. Bedrijfscontactfunctionaris Heb je een vraag aan de gemeente? Neem dan contact op met onze bedrijfscontactfunctionaris.

  • Veiligheid op het strand

    Zonnen, zwemmen, spelen: een dagje aan zee is leuk. Maar let op! De zee kan verraderlijk zijn. Voor de ongeoefende zwemmer is de zee zelfs gevaarlijk. Ga niet alleen het water in, let op elkaar en verlies kinderen niet uit het oog. Let ook op of er een vlag is gehesen, die aangeeft of je mag zwemmen. Getijden: eb en…

  • Horecabedrijf beginnen

    Voordat je een horecabedrijf begint, moet je verschillende vergunningen aanvragen. Zoals een alcoholvergunning, terrasvergunning en een exploitatievergunning. Je hebt een horecabedrijf als je: eten verkoopt; (alcoholische) drank verkoopt; tabak verkoopt; slaapplekken verhuurt in bijvoorbeeld een café, restaurant, snackbar, discotheek of hotel. Online een exploitatievergunning aanvragen (eHerkenning) Maak een afspraak Bij het starten van een horecabedrijf moet je ook een Bibob-procedure…

  • Kinderopvang controle

    Het is belangrijk dat een kindercentrum, gastouderlocatie of peuterspeelzaal van goede kwaliteit is. Heb je een organisatie in de kinderopvang? Dan controleert daarom een inspecteur ieder jaar uw locatie. Het college van burgemeester en wethouders heeft het toezicht- en handhavingsbeleid vastgesteld. En de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Midden aangewezen als toezichthouder op de kwaliteit van opvang. De controle De GGD-inspecteur…

  • Subsidie vaststellen

    Een subsidie is een (tijdelijke) financiële bijdrage van de gemeente. Een bijdrage aan organisaties waarvan de activiteiten bijdragen aan het gemeentelijk beleid. Ontvang je een subsidie? Dan kan je de subsidie bij het college van burgemeester en wethouders (B&W) verantwoorden met een verzoek tot vaststelling. Online vaststelling subsidie aanvragen als organisatie (eHerkenning) Online vaststelling subsidie aanvragen als natuurlijk persoon (DigiD)…

  • Individuele inkomenstoeslag aanvragen

    Het persoonsgebonden budget (pgb) en de inspanningspremie zijn verdwenen. Hiervoor is de individuele inkomenstoeslag in de plaats gekomen. De individuele inkomenstoeslag is een vast bedrag dat je vrij kan uitgeven. Wij adviseren jou het bedrag te gebruiken voor bijvoorbeeld het kopen of vervangen van huishoudelijke apparaten. Of andere noodzakelijke kosten zoals de eigen bijdrage voor een bril of tandarts. Aanvragen…

  • Alcohol schenken en verkopen

    De leidinggevende van een horecagelegenheid moet in het bezit zijn van een alcoholvergunning. De Alcoholwet schrijft dit voor. Deze vergunning moet zijn afgegeven door de burgemeester. Online een alcoholvergunning aanvragen als bedrijf (eHerkenning) Online een alcoholvergunning aanvragen als natuurlijk persoon (DigiD) Alcoholvergunning Je hebt een alcoholvergunning nodig als je alcoholische drank verkoopt in een horecagelegenheid, zoals bijvoorbeeld:  horecabedrijf (café of…

  • Hulp en advies bij huiselijk geweld

    Voor gratis hulp en advies bij huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling kan je terecht bij Veilig Thuis. Huiselijk geweld is soms lichamelijk, zoals slaan. Maar ook iemand verwaarlozen, afpersen of vaak uitschelden kan huiselijk geweld zijn. Contact met Veilig Thuis Je kan Veilig Thuis 24 uur per dag gratis bellen via +31 800 20 00. Spreek jouw gemeente of woonplaats…

  • Alcohol verkopen in supermarkt, warenhuis of snackbar

    Supermarkten, warenhuizen en snackbars mogen zonder vergunning zwak alcoholische dranken verkopen. Zoals bier, wijn en andere zwak alcoholische dranken die niet meer dan 15% alcohol bevatten. Dit geldt ook voor andere winkels die levensmiddelen verkopen. Voorwaarden  Je verkoopt geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. Bij twijfel moet je vragen naar een identiteitsbewijs. Je verkoopt geen alcohol als het…