Zoekresultaat 1 - 10 van 46 resultaten

  • Inhuren van extern personeel

    Het inhuren van extern personeel gaat bij de gemeente Alphen aan den Rijn via flextender. Hier publiceert de gemeente alle inhuuraanvragen en komen vraag (vanuit gemeente) en aanbod (door leveranciers) samen. Hoe werkt de online inhuurdesk? Via www.flextender.nl kunnen zelfstandige professionals en overige leveranciers zich inschrijven en reageren op aanvragen. Tijdens het uitvoeren van de opdracht loopt ook de gehele contractafhandeling, urenregistratie en facturatie online via flextender. Voordelen voor u als zelfstandige professional of leverancier: inzicht in de inhuurbehoefte van de gemeente een actieve benadering door de gemeente met alle aanvragen op de door u bij inschrijving aangegeven vakgebieden u kunt aangeven voor welke vakgebieden u aanvragen wenst te ontvangen u levert zelf uw bedrijfsgegevens aan en kunt deze ook zelf up to date houden, zodat u optimaal kunt aanbieden op aanvragen van de gemeente uren en facturen worden online opgemaakt, goedgekeurd, verstuurd en betaald De Inhuurdesk is ingericht als een Dynamisch Aankoop Systeem (DAS). Uiteindelijke gunningen worden ook via de DAS door de gemeente bekend gemaakt.

  • Hulp bij een gesprek

    Heeft u een gesprek met een medewerker van het Serviceplein dan mag u altijd iemand meenemen, bijvoorbeeld een familielid, vriend of kennis zijn. Maar u kunt ook om een onafhankelijke cliëntondersteuner vragen. Een cliëntondersteuner is een ervaren vrijwilliger of professional die verstand heeft van onderwerpen zoals huishoudelijke hulp, financiën of wonen met zorg. Cliëntondersteuning is gratis. Wat doet een cliëntondersteuner voor u? De cliëntondersteuner kan u helpen met het: voorbereiden van het gesprek voeren van het gesprek. De cliëntondersteuner gaat met u mee naar het gesprek napraten over het gesprek na afloop Naar welke gesprekken kunt u een clientondersteuner meenemen? U kunt ook een cliëntondersteuner meenemen naar een gesprek bij: Participe Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) GO! voor jeugd Tom in de Buurt Kwadraad UWV woningcorporatie indicatiegesprek voor langdurige zorg (Wlz) bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). U kunt geen cliëntondersteuning krijgen voor gesprekken met andere organisaties (bijvoorbeeld de huisarts). Bent u mantelzorger of heeft u een persoonsgebonden budget (PGB), dan kunt u ook gebruik maken van een cliëntondersteuner. Meer informatie Meer informatie over cliëntondersteuning leest u op de website van MEE Servicepunt of u belt met 088 - 775 2000. Bekijk ook het filmpje met uitleg over cliëntondersteuning (YouTube, duurt 1 minuut 34):

  • Voornemen huwelijk of partnerschap melden

    Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, dan meldt u dit bij de gemeente waar u wilt trouwen. U doet de melding nadat de gemeente de gereserveerde huwelijksdatum per e-mail aan u heeft bevestigd.

  • Subsidie Erfgoedfonds verantwoorden

    U heeft bericht ontvangen over de definitieve toekenning van de subsidie Erfgoedfonds. Hiervoor moet u het verleende bedrag verantwoorden en de vaststelling van de definitieve subsidie aanvragen. Wanneer de werkelijk kosten lager zijn uitgevallen, dan kan het zijn dat u een deel van de subsidie moet terugbetalen.

  • Parkeervergunning voor bewoners en bezoekers

    Een parkeervergunning aanvragen voor Centrum, Kerk en Zanen, Carmenplein, Aïdaplein of Cornelis de Vlamingstraat. Voor het Centrum en Kerk & Zanen kan 1 bezoekersregeling per adres worden aangevraagd. Voor de andere wijken kan geen bezoekersregeling aangevraagd worden. Er wordt gebruik gemaakt van digitale kentekenregistratie. Scanvoertuigen controleren of kentekens van geparkeerde auto's in de straat een vergunning hebben of dat bezoek is aangemeld. De parkeervergunning of bezoekersregeling vraagt u aan bij Parkeerservice.

  • Huisvestingsvergunning

    Een huisvestingsvergunning is bedoeld om schaarse goedkopere huurwoningen beschikbaar te houden voor de juiste doelgroep en om onrechtmatige bewoning aan te kunnen pakken. Voor het in gebruik nemen van een sociale huurwoning van een woningcorporatie of een woonwagenstandplaats tot de huurprijsgrens vraagt u een huisvestingsvergunning aan bij uw verhuurder. Wilt u een woning huren? Bent u op zoek naar een (sociale) huurwoning in de regio Holland Rijnland? Kijkt u dan op www.hureninhollandrijnland.nl.

  • Restafval

    Restafval is al het huishoudelijk afval dat niet gescheiden kan worden ingeleverd. U gooit het weg in de ondergrondse restafvalcontainer of in uw eigen restafvalcontainer.  Restafval in de ondergrondse container Gooit u uw restafval in de ondergrondse afvalcontainer, maak dan gebruik van afvalzakken van maximaal 60 liter. Groter past niet in ondergrondse container. Restafval in uw eigen restafvalcontainer Bied restafval op de juiste dag aan en zet de container voor 07:30 uur buiten op de aangewezen plek. Stamp het afval niet aan en stop er niet meer dan 70 kg in. Plaats de container aan de rand van de weg met de wielen richting de weg. Afval dat naast de container staat wordt niet meegenomen. Restafval dat niet in de container past, valt onder grofvuil. Dit levert u gescheiden inleveren bij afvalbrengstation Ecopark DeLimes. U kunt grofvuil of grof tuinafval ook laten ophalen. Nog bruikbare spullen kunt u aanbieden bij Stichting Kringloop.

  • Inkoop- en inhuurvoorwaarden

    De algemene inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten, gemeentelijke inkoopvoorwaarden bij IT en algemene inhuurvoorwaarden van Gemeente Alphen aan den Rijn: Algemene inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten (pdf, 404 kB) Gemeentelijke inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT) (pdf, 159 kB)

  • Recht op gedenkplaatje overboeken

    Wanneer de persoon die het recht op het gedenkplaatje heeft is overleden, dan kunnen nabestaanden het recht laten overboeken op hun naam.

  • Particulier urnengraf of urnennis

    Wilt u as van een overledene bijzetten op een begraafplaats van de gemeente? Dan kunt u de urn plaatsen op een urnengraf of in een nis in urnenmuur. Voor het plaatsen van een urn betaalt u grafrechten. Plaatsen van een urn op een urnengraf is mogelijk op: Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn Begraafplaats aan de Roemer in Boskoop Begraafplaats Hazerswoude-Dorp Begraafplaats Koudekerk aan den Rijn Plaatsen van een urn in een urnennis is mogelijk op: Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn Begraafplaats Vrederust in Benthuizen Begraafplaats aan de Roemer in Boskoop Begraafplaats Hazerswoude-Dorp Begraafplaats Koudekerk aan den Rijn Begraafplaats Buitendorp in Zwammerdam