Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Tijdelijke bestemmingsplanstop

    Het college van burgemeester en wethouders van Borsele heeft besloten om met ingang van 15 september 2023 een bestemmingsplanstop in te voeren. Dit houdt in dat initiatieven, die niet passen binnen het bestemmingsplan, tijdelijk niet inhoudelijk in behandeling genomen worden. Deze stop duurt tot uiterlijk 1 juni 2024 of zoveel korter als mogelijk is. De reden hiervoor is dat er tijd nodig is om ons goed voor te bereiden op de komst van de nieuwe Omgevingswet die op 1 januari 2024 van kracht is.

  • Alcoholwetvergunning

    Met een alcoholwetvergunning mag u alcohol schenken en verkopen aan personen van 18 jaar en ouder.

  • Controle op verbouwingen

    De gemeente controleert of iedereen die bouwt of verbouwt, zich aan de regels houdt. Zo wordt gekeken of gebouwd wordt volgens bouwtechnische regels. En of er wel een vergunning om te verbouwen aanwezig is. Ook controleert de gemeente op lawaai, trillingen en afval. Als u denkt dat een bouw of verbouwing niet volgens de regels gaat, kunt u dit melden bij de gemeente.

  • Onroerendezaakbelasting (OZB)

    U betaalt onroerendezaakbelasting (OZB) als u eigenaar bent van een onroerende zaak, bijvoorbeeld een woning of bedrijfspand. U hoeft geen OZB te betalen als u een woning huurt. U betaalt wel OZB als u een bedrijfspand huurt.

  • Omgevingsvergunning, conceptverzoek (voorheen vooroverleg)

    Voordat u definitief een omgevingsvergunning aanvraagt, kunt u een conceptverzoek indienen. De gemeente toetst of uw plan voldoet aan het omgevingsplan en legt het voor aan de dorpsbouwmeester. Daarnaast toetst de gemeente of u de juiste gegevens hebt toegevoegd. De gemeente adviseert om altijd een conceptverzoek in te dienen. Hiermee voorkomt u dat u onnodig kosten moet maken of dat uw definitieve vergunningaanvraag onverwacht niet verleend kan worden. Het advies heeft geen juridische status en is niet openbaar.

  • Materialen lenen

    Organisatoren van festiviteiten kunnen, na afspraak en indien voorradig, gebruik maken van dranghekken. Deze dienen door de organisatie zelf opgehaald te worden van de werkplaats en na gebruik weer te worden teruggebracht.

  • Bezwaar en beroep

    Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente Borsele, kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad of de burgemeester.

  • Privacy

    De gemeente Borsele hecht veel waarde aan uw privacy, door een goede en zorgvuldige omgang met persoonsgegevens. Op deze pagina leest u de privacyverklaring AVG en de privacyverklaring Wpg.

  • Spandoek ophangen

    Wilt u een spandoek ophangen aan de openbare weg? Voor het ophangen van spandoeken hebt u in veel gevallen toestemming van de gemeente nodig. De gemeente bepaalt in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) wanneer u een vergunning nodig hebt en wat u daarvoor moet doen.

  • Eenmalig aanpassen openingstijden horeca

    Het kan voorkomen dat u de openingstijden van uw horecaonderneming eenmalig wil aanpassen. Dit kan zijn wanneer u een feest of evenement in uw horecabedrijf organiseert. U vraagt dan een ontheffing aan bij de gemeente om langer open te mogen zijn.