Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Brandveiligheid, melding

    Vanaf 2024 is er geen vergunningsplicht meer voor brandveilig gebruik en hoeft u alleen nog maar een melding in te dienen.

  • Monument verbouwen, herstellen of onderhouden

    Als u werkzaamheden gaat uitvoeren aan een monument dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft. U kunt via onderstaande link (Omgevingsloket) een omgevingsvergunning aanvragen. Vanaf januari kunt u de omgevingsvergunning hieronder aanvragen via het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

  • Identiteitskaart

    Met een identiteitskaart kunt u laten zien wie u bent (identificatie). U kunt er ook mee reizen naar de meeste landen in Europa. Een identiteitskaart kunt u digitaal aanvragen of persoonlijk bij het Stadskantoor. Voor het persoonlijk aanvragen en ophalen maakt u een afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw identiteitskaart afhalen. Vraag hieronder uw identiteitskaart digitaal aan. Let op! Na de digitale aanvraag moet u nog wel langskomen voor het inleveren van een pasfoto en het nemen van uw vingerafdrukken.

  • Stempas niet ontvangen of kwijt?

    Als u kiesgerechtigd bent dan krijgt u in week 19 van 2024 de stempas thuisgestuurd. Vervolgens wordt in week 20 ook de kandidatenlijst thuisbezorgd.

  • Uitrit of inrit aanleggen

    Wilt u een uitrit maken vanaf uw woning of bedrijfsgebouw naar de openbare weg? Of wilt u een bestaande uitrit veranderen? Dan kunt u dit doen via het Omgevingsloket. Vanaf 1 januari 2024 gaat dit via het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

  • Paspoort

    Een paspoort kunt u digitaal aanvragen of persoonlijk bij het Stadskantoor. Voor het persoonlijk aanvragen en ophalen maakt u een afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort afhalen. Vraag hieronder uw paspoort digitaal aan. Let op! Na de digitale aanvraag moet u nog wel langskomen voor het inleveren van een pasfoto en het nemen van uw vingerafdrukken.

  • Stemmen in een andere gemeente of vanuit het buitenland

    Stemt u in een andere gemeente dan de gemeente waar u woont? Dan heeft u een kiezerspas nodig. U kunt een kiezerspas aanvragen met uw DigiD. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vijf dagen voor de verkiezingen door de burgemeester zijn ontvangen 

  • Gevonden en verloren voorwerpen

    U kunt in het Stadskantoor een gevonden voorwerp aangeven en inleveren. Dit kan tijdens openingstijden van 08.30 tot 16.30 uur. Het verlies van een voorwerp kunt u registreren via het registratieformulier.

  • Wijksteunpunt

    Op deze pagina vindt u algemene informatie over het Wijksteunpunt (WSP). En leest u waarvoor u daar terecht kunt. Het WSP geeft informatie, advies en kan verwijzen naar andere professionals. U kunt hier allerlei vragen stellen en u kunt het melden als u zich zorgen maakt over andere inwoners. Er is een spreekkamer aanwezig om vertrouwelijke gesprekken te voeren.

  • Afwijken Omgevingsplan (v/h Bestemmingsplan)

    In het omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) staan regels over het gebruik van de grond en van de gebouwen die daarop staan. Het gaat altijd over een bepaald gebied. Het omgevingsplan biedt u antwoord op vragen zoals: -Mag in het gebied gebouwd of verbouwd worden? -Hoe groot mogen de aanwezige bouwwerken zijn? -Hoe mag een stuk grond gebruikt worden? -Mogen wegen worden aangelegd? -Mogen bedrijven zich vestigen in het gebied? Gaat u (ver)bouwen binnen Edam-Volendam of u wilt het gebruik van uw grond of gebouw veranderen? Dan is het raadzaam om vooraf het betreffende omgevingsplan in te zien. Hierin staan alle regels die betrekking hebben op de fysieke leefomgeving. Wilt u grond of gebouwen anders gebruiken dan in het omgevingsplan staat? Wilt u een bouwwerk groter maken dan het omgevingsplan toestaat? Dan kunt u de gemeente vragen het omgevingsplan aan te passen of af te wijken van het omgevingsplan. Dit kunt u doen door een aanvraag omgevingsvergunning in te dienen. Wij raden u echter aan eerst een vooroverleg in te dienen.