Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Rijbewijs

  Is jouw oude rijbewijs bijna verlopen? Je kunt de aanvraag voor een verlenging online starten of aan de balie. Voor het afhalen van je rijbewijs hoef je geen afspraak te maken. Ben je geslaagd voor jouw rijexamen? Maak dan een afspraak om aan de balie je rijbewijs aan te vragen. Aanvragen kan vanaf de dag nadat je geslaagd bent. Bij de aanvraag dient de aanvrager persoonlijk aan de balie te verschijnen.

 • Laadpalen voor elektrische auto's

  Steeds meer Eindhovenaren rijden elektrisch, maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom faciliteert de gemeente Eindhoven openbare laadpalen, die iedereen met een laadpas kan gebruiken. Zo kunnen elektrische auto's altijd in de buurt opgeladen worden.

 • Gebruik elektriciteit tijdens evenement of markt

  Om evenementen, markten of andere activiteiten van stroom te kunnen voorzien, staan in de stad evenementen- en marktkasten. Ook wel elektrakasten of stroomkasten genoemd. Om zo’n stroomaansluiting te gebruiken heb je een activeringspas nodig. Je vraagt deze pas aan door je te registreren bij easypowersupply.nl.

 • Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

  In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan gemeentelijke wetten en regels. De APV is daarmee een regeling die voor iedereen in Eindhoven geldt. Het doel van de APV is Eindhoven netjes en leefbaar te houden. 

 • Toegelaten Taxi Organisaties (TTO)

  Alleen taxi’s van Toegelaten Taxi Organisaties (TTO’s) mogen op taxistandplaatsen staan. De taxi’s van een TTO hebben goed opgeleide chauffeurs, weigeren nooit ritten en nemen altijd de kortste route. Bezoekers van onze stad mogen altijd kiezen welke taxi ze nemen en stappen altijd in een betrouwbare taxi.

 • Geluidsoverlast en overlast van bedrijven

  Ervaar je geluidsoverlast? Ga dan eerst met de veroorzaker van de overlast in gesprek. Mogelijk kunnen jullie het onderling oplossen. Lukt dit niet, of weet je niet wie de overlast veroorzaakt? Dan zijn er - afhankelijk van de oorzaak - verschillende manieren waarop je geluidsoverlast kunt melden. Ervaar je overlast van een bedrijf? Kijk dan verderop op deze pagina wat je kunt doen.

 • Verhuizen naar een andere gemeente

  Vertrek je uit Eindhoven naar een andere Nederlandse woonplaats? Dan hoef je dat niet aan ons door te geven.

 • Betaald parkeren woonwijken

  In woonwijken die dicht bij het centrum liggen is vaak sprake van parkeeroverlast. Woon jij in zo'n wijk en heb je overlast, dan kun je ons vragen een betaald parkeren regeling in te voeren. Zijn er genoeg mensen in de straat of buurt het hiermee eens, dan voeren we betaald parkeren in. Doel hiervan is de overlast te verminderen en de parkeerruimte goed te benutten.