Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Rijbewijs

  Is jouw oude rijbewijs bijna verlopen? Je kunt de aanvraag voor een verlenging online starten of aan de balie. Voor het afhalen van je rijbewijs hoef je geen afspraak te maken. Ben je geslaagd voor jouw rijexamen? Maak dan een afspraak om aan de balie je rijbewijs aan te vragen. Aanvragen kan vanaf de dag nadat je geslaagd bent. Bij de aanvraag moet de aanvrager persoonlijk aan de balie verschijnen.

 • Laadpalen voor elektrische auto's

  Steeds meer Eindhovenaren rijden elektrisch, maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom faciliteert de gemeente Eindhoven openbare laadpalen, die iedereen met een laadpas kan gebruiken. Zo kunnen elektrische auto's altijd in de buurt opgeladen worden.

 • Slopen of asbest verwijderen melden

  Voor informatie over het slopen of verwijderen van asbest kun je terecht op de website van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (Odzob.nl). Hier vind je welke regels er gelden voor het verwijderen en vervoeren van asbest voor bedrijven en particulieren.   

 • Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

  In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan gemeentelijke wetten en regels. De APV is daarmee een regeling die voor iedereen in Eindhoven geldt. Het doel van de APV is Eindhoven netjes en leefbaar te houden. 

 • Bestemmingsplannen / ruimtelijke plannen

  Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. Dit betekent dat alle bestemmingsplannen nu onderdeel zijn van het omgevingsplan. Sommige procedures voor het wijzigen of opstellen van bestemmingsplannen worden nog afgerond in 2024. De informatie op deze pagina heeft betrekking op deze procedures. Belangrijk om te weten: er worden geen nieuwe procedures gestart voor een nieuw bestemmingsplan of het wijzigingen van een bestemmingsplan.

 • Geluidsoverlast en overlast van bedrijven

  Ervaar je geluidsoverlast? Ga dan eerst met de veroorzaker van de overlast in gesprek. Mogelijk kunnen jullie het onderling oplossen. Lukt dit niet, of weet je niet wie de overlast veroorzaakt? Dan zijn er - afhankelijk van de oorzaak - verschillende manieren waarop je geluidsoverlast kunt melden. Ervaar je overlast van een bedrijf? Kijk dan verderop op deze pagina wat je kunt doen.

 • Verhuizen naar een andere gemeente

  Vertrek je uit Eindhoven naar een andere Nederlandse woonplaats? Dan hoef je dat niet aan ons door te geven.

 • Betaald parkeren woonwijken

  In woonwijken die dicht bij het centrum liggen is vaak sprake van parkeeroverlast. Woon jij in zo'n wijk en heb je overlast, dan kun je ons vragen een betaald parkeren regeling in te voeren. Zijn er genoeg mensen in de straat of buurt het hiermee eens, dan voeren we betaald parkeren in. Doel hiervan is de overlast te verminderen en de parkeerruimte goed te benutten.