Zoekresultaat 1 - 10 van 27 resultaten

 • Ventvergunning

  Voor de verkoop van artikelen of voor het aanbieden van diensten op straat of huis-aan-huis hebt u een ventvergunning nodig. Deze vraagt u online aan. Let op: u heeft een DigiD nodig om het aan te vragen.

 • Tweede paspoort

  Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag? U kunt dan een tweede paspoort aanvragen.

 • Ontheffing aanvragen optreden straatartiest

  Wilt u als straatartiest optreden op de openbare weg? Bijvoorbeeld als muzikant, straatfotograaf, tekenaar of filmer? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

 • Subsidie culturele evenementen

  Organiseert u een evenement dat bijdraagt aan het culturele klimaat in Gorinchem? Dan kunt u een aanvraag doen voor een subsidie culturele evenementen en projecten.

  Deze subsidie is bedoeld om een goed cultureel aanbod van evenementen te maken voor alle inwoners van de gemeente Gorinchem.

 • Rijbewijs aanvragen voor de eerste keer

  Nadat u bent geslaagd voor uw rijexamen mag u een rijbewijs aanvragen. Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan. Daarvoor maakt u een afspraak. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het nieuwe document is na vijf werkdagen klaar. U moet het rijbewijs persoonlijk afhalen binnen drie maanden na de aanvraag afhalen.

 • Briefadres aanvragen

  Heeft u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een zorginstelling of gevangenis verblijft? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres. Dit kan geen postbus zijn.

 • Demonstratie of betoging houden

  Iedereen mag een demonstratie of betoging organiseren. U moet wel een kennisgeving doen van de demonstratie of betoging. Doe dit minimaal 48 uur van tevoren, het weekend en officiële feestdagen tellen niet mee.

 • Subsidie straat- en buurtactiviteit

  Wilt u een straatbarbecue, een spelletjesdag of buurtfeest organiseren? Zo'n activiteit moet u melden bij de gemeente. Soms heeft u ook een vergunning nodig.

 • Paspoort kwijt of gestolen

  Is uw paspoort kwijt of gestolen? Maak een afspraak om dit te melden.

 • Subsidie cultuureducatie en cultuurparticipatie

  De gemeente steunt het culturele leven in de stad door subsidies te geven. Voor activiteiten op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie kunt u subsidie krijgen. De activiteit moet bijdragen aan de inclusie van en sociale cohesie in onze stad en/of de persoonlijke ontwikkeling van alle inwoners van Gorinchem.