Zoekresultaat 1 - 10 van 49 resultaten

  • Tijdelijke verhuur woningen, vergunning

    Voor het tijdelijk verhuren van een woning op basis van de Leegstandwet heeft u een vergunning nodig.

  • Antireclamesticker

    De antireclamesticker kunt u ophalen bij het GemeenteLoket tijdens de openingstijden.Of u belt de servicelijn van Milieudefensie (020 62 62 620). Dan krijgt u de stickers thuis gestuurd. U moet dan wel de verzendkosten betalen.

  • Een kind erkennen en naam kiezen

    Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap met de moeder van het kind? Dan wordt u automatisch de wettelijke ouder. Anders kunt u het kind erkennen bij de gemeente. U wordt dan alsnog de wettelijke ouder. U kunt een kind al voor de geboorte erkennen.

  • Melding psychische hulp

    Denkt u dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft? Meld dit bij de gemeente in het kader van de Wet verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (Wvggz). De gemeente onderzoekt dan of er verplichte ggz nodig is. Na uw melding neemt iemand van de gemeente contact met u op. U kunt dan uitleggen wat aan de hand is en waarom u zich zorgen maakt. 

  • Onroerendezaakbelasting

    Als eigenaar van een onroerende zaak betaalt u onroerendezaakbelasting (ozb). Denk aan een woning, winkel, kantoorpand og garagebox. Bij bedrijfspanden betaalt ook de gebruiker van het pand onroerendezaakbelasting. Dit is bij woningen niet het geval. 

  • Vrijwilligers, verzekering

    Het is goed om als vrijwilliger verzekerd te zijn. De gemeente Maastricht heeft bij Aon Risk Solutions een verzekering afgesloten voor haar vrijwilligers. Dit is een ‘vangnetverzekering’. Wat inhoudt dat u bij schade moet aantonen dat er ergens anders geen dekking bestaat.

  • Aanslagbiljet gemeentebelastingen online bekijken

    De aanslag voor gemeentelijke belastingen ontvangt u van de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen).

  • Parkeervergunning voor bedrijven

    In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders. Deze gebieden zijn ingedeeld in de A1-zone (centrum), A2-zone en de B-zone (buiten de singels). Als uw bedrijf in deze zones is gevestigd, kunt u in aanmerking komen voor een parkeervergunning. Voor de sector Céramique kunt u geen parkeervergunning aanvragen. De betaalde- en vergunningshouderszones kunt u bekijken op de kaart met parkeergebieden.

  • Vuurwerk, opslag en verkoop

    Vuurwerk mag u niet zonder toestemming opslaan. Als u minder dan 10.000 kilo wilt opslaan moet een melding vuurwerkbesluit maken via de website van infomail. Bij een opslag van meer dan 10.000 kilo moet u in het bezit zijn van een omgevingsvergunning.

  • Vreemdelingenpaspoort

    Als u de Nederlandse nationaliteit niet heeft, maar wel in Nederland woont en verblijft, kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Dit kan alleen als u kunt aantonen dat u geen paspoort kunt krijgen in het land waar u vandaan komt. Met het vreemdelingenpaspoort kunt u naar het buitenland reizen. Het paspoort is in alle landen geldig, behalve in het land waar u vandaan komt. Vaak heeft u daarnaast een visum nodig.De geldigheid van het paspoort hangt af van het soort paspoort dat u krijgt. Het is maximaal 5 jaar geldig.In het paspoort worden uw vingerafdrukken opgenomen. Dit geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.Heeft u een vluchtelingenstatus? Dan kunt u geen vreemdelingenpaspoort aanvragen. Vraag een vluchtelingenpaspoort aan.