Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Stempas

    Om overal in Montferland te kunnen stemmen op de dag van de verkiezingen ontvangt u een stempas. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. U ontvangt de stempas uiterlijk op 8 november 2023 in uw brievenbus.

  • Parkeren in een parkeervergunningzone

    Als u wilt parkeren in een parkeervergunningzone, dan heeft u daar een parkeervergunning voor nodig. De vergunningzone is bedoeld om parkeren voor specifieke autobezitters mogelijk te maken. Als die zone voor u bedoeld is, dan kunt u een vergunning bij de gemeente aanvragen. Vraag hier uw vergunning aan als u in de voor u bedoelde vergunningzone wilt parkeren.

  • Landschap, subsidie

    De gemeente Montferland en provincie Gelderland stellen samen geld beschikbaar voor activiteiten die bijdragen aan een gevarieerder, aantrekkelijker en leefbaarder landschap. Wie in het buitengebied van de gemeente woont en plannen heeft voor het aanleggen of herstellen van een landschapselement, kan subsidie aanvragen.

  • Leerlingenvervoer

    Als ouder of verzorger van schoolgaande kinderen zorgt u er meestal zelf voor dat uw kinderen van en naar school gaan. De meeste kinderen wonen op fiets- of loopafstand van hun school, zodat ze er zelfstandig, samen met vrienden of met u naartoe kunnen. Als uw kind naar het speciaal onderwijs of voortgezet speciaal onderwijs gaat, kan halen en brengen een probleem zijn en kunnen de vervoerskosten behoorlijk oplopen. Scholen voor speciaal onderwijs zijn immers niet altijd in de buurt.

  • Wij waarderen uw mening!

    Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de kwaliteit van onze (online) dienstverlening en willen deze blijven afstemmen op úw wensen en behoeften. Heeft u ideeën ter verbetering van onze dienstverlening, dan horen wij dat graag. Kortom: dienstverlenen doen we zó, we doen het vóór u en mét u!

  • Bezwaar maken

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? U kunt dan meestal bezwaar maken tegen dat besluit. Dat moet binnen zes weken. Bij wie u bezwaar kunt maken, staat vermeld op het besluit dat u heeft ontvangen. Meestal is dat het college van burgemeester en wethouders.

  • Informatie over beleid of besluiten opvragen (Who-verzoek)

    Wilt u documenten van de gemeente hebben? Dan kunt een verzoek indienen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

  • Informatie opvragen of Woo-verzoek

    Per 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) in werking getreden. Deze wet vervangt de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Het doel van de Woo is om informatie openbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Zo krijgen burgers inzicht in het handelen van de gemeente. Sommige informatie staat al op onze website. Voor informatie die wij nog niet online hebben staan, kunt u een verzoek tot openbaarmaking doen. Dit heet een informatieverzoek. Als deze informatie niet alleen voor eigen gebruik is, heet dit een Woo verzoek.

  • Machtigen bij verkiezingen

    Kunt u niet zelf stemmen? Laat uw stem niet verloren gaan. Laat iemand anders voor u stemmen. U geeft hiervoor toestemming met een volmacht. Lees hier de mogelijkheden en hoe u een volmacht kunt regelen.

  • Openbare informatie (Woo)

    De Wet Open Overheid (Woo) regelt dat gemeenten meer informatie actief openbaar maken. Hieronder vindt u de informatie die we tot nu toe actief openbaar hebben gemaakt.