Zoekresultaat 1 - 10 van 36 resultaten

 • Bouwwerk, start melding

  In een omgevingsvergunning voor bouwen staan regels waaraan u zich moet houden. Als u start met de bouw- en ontgravingswerkzaamheden dient u dit tijdig te melden bij de gemeente. Wat u exact moet melden, kunt u terugvinden in de omgevingsvergunning.

 • Uitrit of inrit aanleggen

  Het kan zijn dat u voor het aanleggen van uw uit- of inrit een vergunning nodig hebt.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  De gemeente zorgt voor aansluiting van het openbare riool op privéterrein. Is uw woning of bedrijf niet aangesloten op de riolering? Dan vraagt u een rioolaansluiting aan bij de gemeente.

 • Ik wil een evenement organiseren

  Om u op weg te helpen bij het organiseren van uw evenement hebben we het e.e.a. voor u op een rij gezet.

 • Automatische incasso

  U kunt de gemeentelijke belasting automatisch betalen. U betaalt dan in negen gelijke maandelijkse termijnen. Hiervoor moet u de gemeente Montferland eerst machtigen. Automatische incasso aanvragen, wijzigen of stoppen regelt u via onderstaande knop. 

 • Loterij, prijsvraag, bingo organiseren

  Een loterij, prijsvraag of bingo is een kansspel. Een kansspel heeft enkele belangrijke kenmerken: de speler kan een prijs winnen, de speler heeft geen beslissende invloed op de uitslag en de opbrengst van het kansspel gaat naar een goed doel van algemeen belang. Bijvoorbeeld een nieuw clubhuis, instrumenten voor de muziekvereniging of renovatie van de kerk. Wilt u een kansspel organiseren? Dan moet u een vergunning aanvragen. Dit hoeft niet als u een bingo of promotioneel kansspel organiseert.

 • Kleding inzamelen

  Wilt u textiel inzamelen voor een goed doel? De gemeente wijst personen of instanties aan die huishoudelijke afvalstoffen als textiel en metalen afzonderlijk mogen inzamelen. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u een vergunning aan te vragen.

 • Grond, bagger en bouwstoffen gebruiken

  Als u gaat bouwen of verbouwen moet u zorgen dat de bouwmaterialen die gebruikt gaan worden, zoals grond, baggerspecie en bouwstoffen, van goede kwaliteit zijn.

 • Openbare laadpaal elektrische auto aanvragen

  Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving, omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen en elektriciteit steeds vaker duurzaam wordt opgewekt. Als gemeente willen we het gebruik van elektrische auto’s stimuleren, maar het is niet altijd mogelijk om een elektrische laadpaal aan een huis of op de oprit te plaatsen.

 • Verordeningen

  Alle gemeenten, waterschappen en provincies zijn wettelijk verplicht om al hun Algemeen Verbindende Voorschriften (b.v. de Verordeningen) op de website van de overheid te publiceren.