Zoekresultaat 1 - 10 van 206 resultaten

  • Gladheidsbestrijding

    Op deze pagina vindt u alle informatie over gladheidsbestrijding.

  • Wet Kwaliteitsborging (Wkb)

    Het doel van de Wet kwaliteitsborging (Wkb) is om de bouwkwaliteit te verhogen. Degene die een bouwwerk bouwt, is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van dat bouwwerk en moet ook aantonen dat het aan de eisen voldoet. De gemeente heeft de taak om vooraf bij een vergunningaanvraag te toetsen of uw bouwplan aan de bouwtechnische voorschriften voldoet en zorgt tijdens de bouw voor het toezicht. Door de nieuwe wet Wkb doet de gemeente dit voor bepaalde bouwwerken niet meer. De wet heeft bouwwerken aangewezen die een laag risico hebben als er iets mis gaat. Voor het bouwen van die bouwwerken moet u zelf een kwaliteitsborger inhuren. Dit is verplicht.

  • Milieustraat

    Wilt u grof afval kwijt en is het niet geschikt voor de Kringloopwinkel, dan kunt u terecht bij één van onze milieustraten.

  • Huishoudelijke hulp

    Lukt het u vanwege mentale of fysieke beperkingen niet om alle taken uit te voeren die horen bij het schoon en leefbaar houden van uw woning, dan heeft u wellicht wat hulp nodig.

  • Respijtzorg

    Respijtzorg is vaak hulp van vrijwilligers (vrijwilligerszorg). Vrijwilligers hebben geen opleiding gehad in de zorg, maar ze maken vaak een groot verschil. Door er gewoon te zijn en een praatje te maken met uw naaste. Of door eenvoudig huishoudelijk werk over te nemen.

  • Buitenlands rijbewijs omwisselen

    Heeft u een buitenlands rijbewijs en woont u in Nederland? U mag tijdelijk in Nederland rijden met het buitenlands rijbewijs. Daarna moet u het rijbewijs omwisselen via de gemeente.

  • Jeugdhulp

    Heeft u of uw kind ondersteuning nodig op het gebied van opgroeien en opvoeden? Dan kunt u voor jeugdhulp contact opnemen met het Gebiedsteam, via 0519-298 888 (optie 1 sosjaal domein). Van maandag tot en met donderdag bereikbaar vanaf 8.30-16.30 en vrijdag van 8.30-12.00. U kunt ons ook een e-mail sturen. Jeugdhulp is in principe bedoeld voor kinderen tot 18 jaar en/of hun ouders. Ingezette jeugdhulp kan in sommige situaties doorlopen tot maximaal het 23ste levensjaar.

  • Vormen van begeleiding

    Deze vormen van begeleiding zijn er: Hulp bij het dagelijks leven thuis. Zoals leren het huishouden te doen, hulp bij geldzaken en administratie. Hulp bij het leggen van contacten. Zorgen voor een dagindeling en het doen van activiteiten. Gezinsondersteuning en opvoedondersteuning. Dagbesteding, dit is begeleiding in een groep. Mantel- en respijtzorg Beschermd wonen Onafhankelijke Cliëntondersteuning nodig?

  • Tweede Paspoort

    Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag? Dan kunt u een tweede paspoort aanvragen.

  • Aanvraag nooddocument

    De Koninklijke Marechaussee kan in dringende gevallen een noodpaspoort geven. Er moet dan aan strenge voorwaarden worden voldaan. Een uittreksel uit de Basis Registratie Personen (BRP) is niet meer nodig voor de aanvraag van een nooddocument. De medewerkers van de Koninklijke Marechaussee kunnen zelf de Basis Registratie Personen raadplegen. U kunt contact opnemen met de Koninklijke Marechaussee via 0800-1814. Als u vanuit het buitenland belt, kunt u contact opnemen met +31 20 603 80 63. Meer informatie vindt u via de onderstaande link: website - Koninklijke Marechaussee