Zoekresultaat 1 - 10 van 23 resultaten

  • Afval

    Via deze pagina lees je meer over afvalinzameling in onze gemeente.

  • Omgevingsvergunning

    In de Omgevingswet staan regels voor de fysieke leefomgeving. Wil je iets (ver)bouwen? Of wil je een dakkapel plaatsen of een boom kappen? Dan heb je misschien een omgevingsvergunning nodig. Soms is dit niet nodig. Dan kun je vergunningsvrij (ver)bouwen of heb je geen vergunning nodig om een boom te kappen.

  • Bewijs van in leven zijn

    Een Bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat je in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen daar om vragen. Sta je in Sint-Michielsgestel ingeschreven? Vraag dit bewijs dan bij ons aan. Dat kan eenvoudig online.Voor gebruik in het buitenland heet het een Attestatie de vita. Dit kun je niet online aanvragen. Hiervoor moet je persoonlijk langskomen.

  • Gemeenteraad

    In Sint-Michielsgestel bestaat de gemeenteraad uit 21 leden, die 7 verschillende partijen vertegenwoordigen. De gemeenteraad is de hoogste bestuurslaag van de gemeente. De leden van de gemeenteraad, de raadsleden, nemen de beslissingen die voor de gemeente van belang zijn. 

  • Eikenprocessierups

    Elk jaar zorgen eikenprocessierupsen voor overlast. Deze rupsen verdwijnen niet meer uit ons land. Als gemeente doen wij ons best om de overlast van de rupsen te verminderen. We stimuleren de aanwezigheid van natuurlijke vijanden van de rupsen. We hangen nestkastjes op voor mezen. We zaaien bloemenmengsels in en we maaien het gras minder vaak. De randen van de bermen in het buitengebied maaien we later. Zo bloeien er meer bloemen die natuurlijke vijanden van de eikenprocessierupsen, zoals insecten, vogels en vleermuizen, aantrekken.

  • Wegwijs

    Wegwijs helpt als het gaat om zorg, welzijn, inkomensondersteuning, schuldhulpverlening, opvoeden, opgroeien en wonen. Wegwijs informeert, adviseert, verwijst en coördineert. Wij gaan ervan uit dat je zelf de regie hebt over jouw eigen leven, dat je weet wat je wilt en zelf kunt kiezen. Wij helpen je om zo snel mogelijk weer zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. Met of zonder hulp uit jouw omgeving. We kennen de voorzieningen in jouw wijk en kunnen een beroep doen op onze partners (vrijwillig of professioneel). Als het nodig is, maken we samen met jou een plan met concrete doelstellingen en afspraken. Je hebt een vast aanspreekpunt, die altijd in de buurt is en gemakkelijk bereikbaar. 

  • Bouwcontainer, bouwkeet of steiger plaatsen

    Een bouwcontainer, bouwkeet of steiger kan handig zijn bij een verbouwing. Maar je mag niet zomaar een obstakel op de openbare weg plaatsen. 

  • Hulp bij geldzorgen

    Heb je schulden of problemen met geld? Dan kunnen wij jou misschien helpen. Voor deze hulp hoef je niet te betalen.

  • Toegankelijkheidsverklaring

    Digitale toegankelijkheid is belangrijk. We willen dat iedereen onze website kan raadplegen. Ook mensen met een functiebeperking. Daarnaast willen we dat iedereen de informatie op onze website begrijpt. Kom je een pagina tegen die niet toegankelijk is? Je kunt dit dan aan ons doorgeven.

  • Afvalstoffen­heffing

    Met de afvalstoffenheffing betaal je mee aan de  kosten voor het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval. De gemeente mag maximaal 100% van de kosten verhalen via de afvalstoffenheffing. Het bedrag vind je op je op de jaarlijkse aanslag gemeentelijke heffingen. Ben je het niet eens met de aanslag of kun je deze niet betalen? Maak dan bezwaar of vraag om kwijtschelding.