Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Klacht over de gemeente

    Vindt u dat iemand van de gemeente u niet goed behandeld heeft? Bijvoorbeeld een ambtenaar of bestuurder? U kunt dan een klacht bij ons indienen. De klacht kan gaan over: hoe u behandeld bent dat u verkeerde of te weinig informatie heeft gekregen dat onze medewerkers niet op uw vragen reageren

  • Bouwplannen bekijken

    Wilt u weten of er bouwplannen bij u in de buurt zijn? Als iemand een omgevingsvergunning voor bouwen aanvraagt, moet hij of zij een bouwplan meesturen. Hierin staat precies uitgelegd wat gaat gebeuren. Er zit meestal ook een tekening of plattegrond bij. Alle bouwplannen worden bekend gemaakt via Officiële bekendmakingen. Daar kunt u zien welke aanvragen er zijn. Wilt u de aanvraag inhoudelijk zien? Maak dan een afspraak. 

  • Bijzondere bijstand

    Soms moet u geld uitgeven voor iets wat u niet verwacht heeft. Bijvoorbeeld omdat u onverwachts een advocaat nodig heeft. Of omdat u geld moet uitgeven aan een maaltijdservice of voor reiskosten naar het ziekenhuis. Als u een laag inkomen heeft en weinig vermogen, kunt u misschien bijzondere bijstand aanvragen. Dit is extra geld voor speciale kosten die u dringend moet maken, maar niet vergoed krijgt. U kunt de kosten dus niet uitstellen. Bijzondere bijstand is niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook als u een laag salaris of pensioen heeft, kunt u het aanvragen. We kijken naar uw inkomen en beslissen dan hoe hoog het bedrag wordt. Bijzondere bijstand is een geldlening of een gift. Vraag de bijzondere bijstand op tijd aan. U kunt dit niet meer doen als u de rekening al heeft gekregen.

  • Vrachtverkeer Bareveldstraat

    U kunt een ontheffing aanvragen voor het berijden met een vrachtauto van de Bareveldstraat, gedeelte tussen K.J. de Vriezestraat en de weg Bareveld, van 4.00 tot 8.00 uur. Het kan gaan om een tijdelijke of een langdurige ontheffing. De ontheffing vraagt u aan bij de gemeente.

  • Kwijtschelding gemeentebelastingen

    Heeft u een aanslag (brief) gekregen over de gemeentelijke belastingen? Onder bepaalde voorwaarden kunt u in aanmerking komen voor kwijtschelding van de onroerendezaakbelasting (OZB), afvalstoffenheffing en rioolheffing. Dit hangt af van uw persoonlijke financiële omstandigheden. U kunt geen kwijtschelding krijgen van de extra containers-heffing en de BIZC (Bedrijfsinvesteringszone-centrum) belastingen. Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag kwijtschelding? Maak een afspraak met deBasis Veendam, bel 06 10627972 of mail info@debasisveendam.nl.

  • Trouwen en partnerschap melden

    Jullie willen trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Vergeet niet jullie plannen bij de gemeente te melden. Waarom? We controleren bijvoorbeeld of jullie wel met elkaar mogen trouwen. Ook helpen we met wat officiële zaken, zoals de trouwakte, en maken we afspraken met jullie over de datum en locatie. Jullie geven door wie jullie getuigen zijn en jullie mogen zelf een trouwlocatie kiezen. Ook vragen we wie jullie graag als trouwambtenaar zouden willen. Doe de melding op tijd. Dit kan vanaf 1 jaar voor de geplande datum. Het kan niet later dan 6 weken voor de datum. Als we documenten van jullie nodig hebben, kunnen die 6 weken te kort zijn. Sinds 1 januari 2018 is er wat veranderd. Jullie trouwen nu ‘in beperkte gemeenschap van goederen’. Willen jullie dit anders regelen? Ga dan naar de notaris voor huwelijkse voorwaarden.

  • Bijstandsuitkering

    Heeft u geen werk en niet genoeg geld om van te leven? Heeft u ook geen uitkering? Dan heeft u misschien recht op een bijstandsuitkering. De bijstandsuitkering vult uw inkomen aan. Ondertussen laat u zien dat u alles doet om zo snel mogelijk weer een baan te vinden. Kostendelersnorm We kijken bij uw aanvraag voor een bijstandsuitkering niet alleen naar het inkomen en vermogen. Ook het aantal personen in uw huishouden telt mee voor de hoogte van de bijstandsuitkering. Woont u met meer volwassenen in huis? Dan kunt u kosten delen. U krijgt dan een lagere bijstandsuitkering. Dit heet de kostendelersnorm. Vanaf 1 januari 2023 geldt de kostendelersnorm niet voor medebewoners, waaronder ook kinderen tot 27 jaar die bij u inwonen. Studenten en onderhuurders vallen ook niet onder de kostendelersnorm. Voorbeeld kostendelersnorm vanaf 1 januari 2023 In het volgende voorbeeld gaat het om een jongvolwassene (leeftijd: 24 jaar) die bij zijn ouders woont (leeftijd: beide 49 jaar) inwoont. Alle drie hebben ze recht op de algemene bijstandsuitkering. Voor het recht op de bijstandsuitkering en de hoogte van de bijstandsuitkering geldt het volgende: De jongvolwassene is geen kostendeler voor de bijstandsuitkering van zijn ouders.  De ouders hebben recht op de normale gehuwdennorm. De kostendelersnorm is wel van toepassing voor de bijstandsuitkering van de jongvolwassene. Want de jongvolwassene heeft kostendelende medebewoners die ouder zijn dan 27 jaar, namelijk de ouders. De jongvolwassene heeft in dit geval recht op de kostendelersnorm ter hoogte van 43,33% van de gehuwdennorm. Meer informatie over de kostendelersnorm

  • Uittreksel burgerlijke stand

    Een uittreksel burgerlijke stand is een bewijs. Het laat zien waar u geboren bent, wie uw ouders zijn of wanneer u getrouwd bent. Er zijn verschillende soorten uittreksels burgerlijke stand: geboorte huwelijk of partnerschap echtscheiding of beëindiging partnerschap overlijden Heeft u een bewijs van in leven zijn nodig voor in het buitenland? Dit heet een attestatie de vita. Dit is een uittreksel burgerlijke stand. Het is standaard in 2 talen: Nederlands en Frans.

  • Afval wegbrengen

    Heeft u afval dat de ophaaldienst niet meeneemt? Breng het dan weg. Dit kan bij het afvalbrengstation aan de Meihuizenweg 25 (op het terrein van PreZero) in Wildervank. U kunt verschillende soorten afval aanbieden. Gooi het niet bij elkaar, maar breng het gescheiden weg. Via Mijn AfvalWijzer kunt u zien wat u kunt inleveren bij het afvalbrengstation.