Zoekresultaat 1 - 10 van 108 resultaten

  • Gemeentegrond gebruiken voor agrarische activiteiten

    De gemeente verhuurt, verkoopt en verpacht grond voor agrarisch gebruik. Wilt u grond van de gemeente gebruiken voor uw agrarische bedrijf? Dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. Verkoop kan alleen als de gemeente geen belangstelling meer heeft voor de grond. Krijgt u toestemming, dan kan de gemeente extra voorwaarden stellen aan het gebruik van de gepachte, gehuurde of gekochte grond.

  • Bezwaarschrift indienen

    De gemeente kan een besluit nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld: uw aanvraag voor een subsidie of vergunning is afgewezen. Of u bent het niet eens met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken.

  • Vergoeding aanvragen voor de bouw of uitbreiding van een schoolgebouw

    Scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs kunnen een bijdrage vragen voor nieuwbouw of uitbreiding van een schoolgebouw. Het schoolbestuur vraagt de vergoeding aan bij de gemeente. Schoolbesturen zijn zelf verantwoordelijk voor het binnen- en buitenonderhoud van de school.

  • Ondergrondse olietank melden

    Als u een ondergrondse olietank in uw tuin heeft die u niet meer gebruikt, moet u dit melden bij de gemeente. De gemeente vertelt u of u deze tank moet laten schoonmaken of verwijderen. Dit mag u niet zelf doen. Ook al ligt de tank niet diep in de grond. U moet hiervoor een KIWA-erkend bedrijf inhuren.

    Het bedrijf verwijdert de tank en doet onderzoek naar mogelijke bodemverontreiniging door olielekkage. Is uw grond vervuild? Dan moet u de bodem laten saneren.

    Bij een niet-ernstig geval van bodemverontreiniging kan de gemeente besluiten dat sanering niet nodig is.

  • Berm gebruiken

    U mag een berm of een gedeelte van de weg niet voor iets anders gebruiken dan waarvoor hij is bedoeld. Zo mag u er bijvoorbeeld niet zomaar parkeren of kamperen. U heeft hier toestemming voor nodig van de gemeente.

  • Milieuzorg in uw bedrijf

    Een eigen bedrijf kan milieuschade veroorzaken. Bijvoorbeeld door afval, lawaai of de uitstoot van giftige stoffen. Om deze schade te beperken moet u procedures volgen. Deze legt u vast in de milieuzorg die voor uw bedrijf geldt. Hiermee bespaart u vaak ook kosten. Bijvoorbeeld op energie en water.

    Deze aandacht voor het milieu wordt ook bedrijfsinterne milieuzorg (BIM) genoemd. Dit is een onderdeel van het managementsysteem van uw bedrijf. Regelt u dit niet op een goede manier of kan de gemeente het niet controleren? Dan grijpt de gemeente in. In uw omgevingsvergunning voor het milieu kan de gemeente dan extra voorwaarden zetten waaraan uw bedrijf moet voldoen.

  • Goedkope woning huren

    U heeft misschien een huisvestingsvergunning nodig als u wilt verhuizen naar een goedkope huurwoning. Hiermee zorgt de gemeente ervoor dat voldoende goedkope woningen beschikbaar blijven voor mensen die dat nodig hebben.

    In de gemeente Voorst zijn de regels hierover vastgelegd in de gronduitgifteregeling. Klik hier om de gronduitgifteregeling te bekijken.

  • Nieuwe straatnaam doorgeven

    Als er een nieuwe straat gebouwd wordt, moet deze straat ook een naam krijgen. U kunt een idee voor een straatnaam doorgeven aan de gemeente.

    Kijk eerst of de naam die u verzonnen heeft al bestaat in deze plaats.

  • Verzorging pleegkind melden

    Bij ernstige opvoedproblemen kijkt de gemeente welke hulp en zorg het beste is voor een kind. Als pleegzorg het beste voor het kind is, vraagt de gemeente aan de pleegzorgorganisatie om een pleegouder te zoeken.

    Wilt u pleegouder worden? De pleegzorgorganisatie kijkt of u geschikt bent. Ook heeft u een Verklaring van Geen Bezwaar van de Raad voor de Kinderbescherming nodig.

    Als u pleegouder mag worden van een kind, sluit u een pleegcontract met de pleegzorgorganisatie. U krijgt dan een vergoeding en ondersteuning van de pleegzorgorganisatie.

    Als u voor langere tijd een pleegkind verzorgt en opvoedt, schrijft u het kind in bij de gemeente.

    Vertrekt of overlijdt uw pleegkind? Geef dit ook door aan de gemeente.

  • Kadastrale gegevens opvragen

    Het Kadaster houdt gegevens bij van verschillende soorten goederen, zoals:

    • vastgoed (grond en gebouwen)
    • schepen
    • luchtvaartuigen
    • kabels en leidingen onder de grond

    U kunt bij het Kadaster onder andere de gegevens van een gebouw of stuk grond opvragen. Zo kunt u nakijken:

    • wie de rechthebbende is (bijvoorbeeld eigenaar of erfpachter)
    • wat de aard van het perceel is (bijvoorbeeld huis met tuin of weiland)
    • wat de oppervlakte van het perceel is en hoe dat eruit ziet (bijvoorbeeld een kaart of plattegrond)

    Wilt u weten welk omgevingsplan er voor uw wijk geldt? Kijk dan op de site van de gemeente of op het Omgevingsloket.