Zoekresultaat 1 - 10 van 139 resultaten

  • Verkeerd huisnummer melden

    Huizen en bedrijfspanden krijgen een adres met huisnummer van de gemeente. Vaak krijgen stand- en ligplaatsen ook een adres. Alle adressen zijn opgenomen in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen.

    De gemeente kan niet zomaar huisnummers gebruiken of wijzigen. Als uw huisnummer niet klopt, kunt u dit melden bij de gemeente.

    Wilt u een nieuw pand bouwen of een pand opsplitsen? Dan heeft u daar een omgevingsvergunning voor nodig.

  • Afvalstoffenheffing

    Hoe wordt de afvalstoffenheffing berekend voor containergebruikers?

    In februari van elk jaar ontvangt u een aanslag van de afvalstoffenheffing van Tribuut. Deze bestaat uit een vast bedrag (vastrecht) en een bedrag dat afhankelijk is van het aantal ledigingen over het voorgaande jaar van de container(s) met een grijze deksel.

    Zet u de container met de grijze deksel minder vaak aan de straat, dan bespaart u dus op de hoogte van uw afvalstoffenheffing. En het is beter voor het milieu.

    Hoe wordt de afvalstoffenheffing berekend voor bewoners van gebouwen met een verzamelcontainer?

    Bewoners van gebouwen waar gebruik wordt gemaakt van een verzamelcontainer betalen alleen vastrecht. De inzamelingskosten betalen deze bewoners via de aankoop van de gele Voorster afvalzakken voor restafval.

  • Vergaderstukken gemeenteraad inzien

    Iedereen kan de vergaderstukken van de openbare vergaderingen van de gemeenteraad inzien via de gemeentelijke website. Dit zijn bij voorbeeld de agenda’s, raadsvoorstellen, raadsmededelingen, verslagen van de ronde-tafelgesprekken, besluitenlijsten van de raadsvergaderingen en de audioverslagen. Een papieren versie van de vergaderstukken kunt u inzien op het gemeentehuis. Neemt u hiertoe contact op met de griffie via (0571) 27 92 17 of mail: raad@voorst.nl

    U kunt per e-mail geattendeerd worden wanneer de agenda voor de ronde-tafelgesprekken (beeldvormend) en gemeenteraad (debat en besluit) wordt verspreid. In deze e-mail staat een directe link naar de vergaderstukken van de betreffende vergadering. U kunt zich hiervoor opgeven via raad@voorst.nl

  • Gedwongen hulp bij ernstige psychische problemen

    Als iemand door psychische problemen een gevaar is voor zichzelf of anderen en niet meewerkt aan een behandeling, dan kan diegene gedwongen worden tot een behandeling. Bijvoorbeeld medicatie, therapie of een opname in een ggz-instelling.

    Iedereen kan melden bij de gemeente dat iemand gedwongen hulp nodig heeft. U hoeft dus geen familie of een zorgverlener te zijn.

    Bij een gewone procedure beslist de rechter of gedwongen hulp nodig is. Is er direct gevaar en duurt de procedure te lang? Dan kan de burgemeester een crisismaatregel nemen. Zo kan iemand snel behandeld worden. Hiervoor heeft de burgemeester een verklaring nodig van een psychiater.

  • Stoffelijk overschot naar een ander land vervoeren

    U mag een overledene vanuit het buitenland naar Nederland vervoeren. Ook mag u een overledene vanuit Nederland naar het buitenland vervoeren. U heeft daarvoor een aantal documenten nodig. Bij binnenkomst in Nederland moet u deze documenten aan de douane laten zien.

  • Vluchtelingenpaspoort of vreemdelingenpaspoort aanvragen

    U gebruikt een paspoort om u te identificeren. Dat betekent dat u bewijst wie u bent. Met een paspoort kunt u ook naar het buitenland reizen.

    Bent u als vluchteling in Nederland? Dan kunt u misschien een vluchtelingenpaspoort krijgen.

    Bent u geen vluchteling? En woont u in Nederland, maar heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? En kunt u geen paspoort krijgen van uw eigen land? Dan kunt u misschien een vreemdelingenpaspoort krijgen.

    Een vluchtelingenpaspoort en een vreemdelingenpaspoort zijn in alle landen geldig, behalve in het land waar u vandaan komt. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Een visum is een officiële toestemming van een land om dat land binnen te komen.

    Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Kinderen vanaf 14 jaar moeten zich in Nederland kunnen identificeren.

    Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. Dit hangt af van de duur van uw verblijfsvergunning.

  • Beroepschrift indienen

    U kunt tegen veel besluiten van de gemeente een bezwaarschrift indienen. De gemeente beslist over uw bezwaar. Als u het niet eens bent met die beslissing, kunt u in beroep gaan. In de beslissing die u van de gemeente ontvangt, staat waar u in beroep kunt gaan. Dit is meestal de rechtbank.

    Vaak krijgt u een uitnodiging voor een rechtszitting. Tijdens de rechtszitting kunt u mondeling toelichten waarom u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar. U mag dit ook door uw advocaat of iemand die u machtigt laten doen.

  • Hulp en advies bij huiselijk geweld

    Huiselijk geweld komt vaker voor dan u denkt. Misschien kunt u zich slecht beheersen, wordt u regelmatig geslagen of denkt u dat iemand anders uit uw omgeving mishandeld wordt. Laat het er niet bij zitten en meld het. U kunt 24 uur per dag, ook anoniem bellen naar 0800-2000. Dan wordt u automatisch doorverbonden met Veilig Thuis noord- en oost- Gelderland. Veilig Thuis is ontstaan door het samengaan van het Adviespunt Kindermishandeling (AMK), het Steunpunt Loverboys/Jeugdprostitutie en het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG). Daarin werken de gemeente, de politie, het openbaar ministerie en andere hulpverleningsorganisaties samen. Zij zijn er om u te helpen, geven antwoord op al uw vragen en zorgen voor opvang van slachtoffers en daders van huiselijk geweld.

  • Onderhoudsplan Vereniging van Eigenaren opstellen

    Als u een woning in een flatgebouw koopt, bent u eigenaar van uw eigen woning. Samen met alle andere woningeigenaren bent u eigenaar van het hele gebouw. U wordt dan automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze vereniging zorgt ervoor dat het gebouw goed wordt onderhouden. Bijvoorbeeld door het bijhouden van het schilderwerk, onderhoud van de lift of de gezamenlijke tuin. Deze afspraken staan in het onderhoudsplan.

    Heeft een VvE geen onderhoudsplan en wordt het gebouw niet goed onderhouden? Dan mag de gemeente ingrijpen. De gemeente kan dan bijvoorbeeld een onderhoudsplan laten opstellen door een deskundige.

  • PMD-inzameling (Plastic-, Metaal- en Drankverpakkingsafval)

    PMD 

    U kunt het PMD aanbieden in de container met de oranje deksel.

    Bij appartementen wordt PMD ingezameld in doorzichtige plastic zakken. De zakken zijn te koop op het gemeentehuis en bij de volgende adressen: Kringloopwinkel (Twello), Klein Hekkelder BV (Klein Amsterdam), Coop Versluis (Voorst), Coop De Lelie (Terwolde), Plus Versluis (Klarenbeek). Kosten ± € 1,00 per setje van 12 stuks.

    Zelf wegbrengen kan ook. Zie deze link voor containers.