Zoekresultaat 1 - 10 van 161 resultaten

 • Ontwikkelverzoek Wro

  Heeft u bouwplannen waarbij u de functie van een gebouw wijzigt, bijv. een schoolgebouw veranderen in een woning of bouwen op een locatie waar geen bouwmogelijkheden zijn dan kunt u een verzoek indienen voor een vooroverleg

 • Studietoeslag aanvragen

  Ben je een scholier of student van 15 jaar of ouder? En kun je niet het minimumloon bijverdienen door een beperking? Dan kun je misschien een studietoeslag krijgen van de gemeente.

 • Aanschrijving door de gemeente

  De gemeente ziet erop toe dat iedereen regels naleeft. Dit kan zijn bij bouwen/verbouwen of gedrag in de woonomgeving.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Uit een VOG blijkt dat iemands gedrag geen bezwaar is voor een baan, visum, emigratie of werkvergunning.

 • Bijdrage maatschappelijke activiteiten aanvragen

  De regeling bijdrage maatschappelijke activiteiten (RBMA) vergoedt kosten voor een activiteit, lidmaatschap of abonnement voor mensen met een laag inkomen. Er is een basis vergoeding en een extra vergoeding.

 • Woonwagen, standplaats

  Als u een woonwagen hebt, mag die niet overal staan. Neem contact op met Woonpartners om te te vragen waar een plek is voor een standplaats. Als u een standplaats krijgt toegewezen, hebt u een omgevingsvergunning nodig om uw woonwagen daar neer te zetten.

 • Leerplicht, bijzonder verlof of vrijstelling

  Uw kind mag vanaf 4 jaar naar school. Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig.

 • Subsidie voor bedrijven

  Door uw onderneming energiezuinig te maken bespaart u op uw energiekosten. Daarnaast is een goed geïsoleerd gebouw comfortabeler om in te werken. Op deze pagina vindt u verschillende subsidies om uw onderneming te verduurzamen. Heeft u vragen of advies nodig? Neem dan contact op met het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden Holland (SEB-MH). Voor vragen over regionale, nationale en Europese subsidies…

 • Klacht over ambtenaar of bestuurder indienen

  U kunt een klacht indienen als u niet tevreden bent over de manier waarop u door een medewerker of het gemeentebestuur bent behandeld.

 • Stimuleringslening voor duurzaam en langer thuis

  Wilt u uw woning duurzaam maken met bijvoorbeeld isolatie of een warmtepomp? Of uw woning aanpassen zodat u hier lang kunt blijven wonen? Dan kunt u een stimuleringslening aanvragen. Dit is een lening tegen een extra goedkoop rentetarief om uw woning klaar te maken voor de toekomst. U doet eerst een aanvraag bij de gemeente via onderstaande knop. Als u…