Zoekresultaat 1 - 10 van 32 resultaten

  • Snippergroen huren, kopen of gebruiken

    Als uw tuin grenst aan een stuk grond van de gemeente, kunt u dit stuk grond misschien bij uw tuin trekken. Vraag de gemeente dan of u het stuk grond kunt kopen of huren. We noemen zo’n stuk grond snippergroen.

  • Studietoeslag

    Volgt u een studie, maar bent u door een medische beperking niet in staat om daarnaast te werken? Dan heeft u misschien recht op een studietoeslag.

  • Kampvuur

    Een kampvuur stoken is niet zomaar toegestaan. Als u een kampvuur wilt organiseren, moet u hiervoor toestemming (ontheffing) vragen aan de gemeente. Vraag de toestemming tenminste twee weken van tevoren aan.

  • Klacht indienen

    Iedere gemeente wil haar taken zo goed mogelijk uitvoeren. Toch kan het gebeuren dat u ontevreden bent over hoe een medewerker of bestuurder u heeft behandeld. Heeft u hierover een klacht? Dan kunt u die bij de gemeente indienen via de knop hierboven.  Melding indienen Is iets in de openbare ruimte kapot, is er sprake van overlast of is er een gevaarlijke situatie ontstaan? Meld dit dan bij de gemeente via de knop hieronder: Melding indienen 

  • Individuele inkomenstoeslag

    Heeft u drie jaar of langer een laag inkomen en weinig vermogen? Dan heeft u misschien recht op een individuele inkomenstoeslag.

  • Automatische incasso gemeentelijke belastingen

    Als u de gemeente machtigt voor automatische incasso voor de gemeentelijke belastingen, wordt het totaalbedrag van het aanslagbiljet in bijbehorende termijnen afgeschreven van het rekeningnummer dat u heeft opgegeven. De data waarop de bedragen worden afgeschreven, staan op het aanslagbiljet vermeld. Aanvragen, intrekken of wijzigen Met bovenstaand digitaal formulier kunt u de automatische incasso: Aanvragen; Intrekken; Wijzigen: u kunt uw IBAN-rekeningnummer wijzigen. Deelname aan de automatische incassoregeling is niet mogelijk wanneer het totaalbedrag van een aanslagbiljet meer dan € 50.000 bedraagt.

  • Bouwwerkzaamheden melden of afmelden

    U kunt starten met de bouw, verbouwing of het gebruik van een gebouw of terrein zodra u de omgevingsvergunning heeft ontvangen en deze in werking is getreden. Wij adviseren de bezwaartermijn van zes weken af te wachten. Als u gaat starten met de bouw, meldt u dit vooraf aan de gemeente. Onze toezichthouder bouwen controleert de vergunning. Op 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging (Wkb) in werking getreden. Het doel van deze wet is de bouwkwaliteit te verhogen. Deze wet geldt niet meteen voor alle bouwwerken. U krijgt van de gemeente te horen of de Wkb van toepassing is op uw (bouw)plan. In dat geval loopt de controle en toezicht namelijk anders. Meer hierover leest u via Wet kwaliteitsborging (Wkb) - Gemeente Westerveld Wat u moet weten U moet minimaal twee werkdagen voor aanvang melding doen van de start van de werkzaamheden; Als de volledige bouw is afgerond moet u dit altijd melden. Benodigdheden We vragen u in de melding naar het zaaknummer. U vindt deze op de beschikking van de verleende omgevingsvergunning.

  • Leerlingenvervoer

    U heeft onder bepaalde voorwaarden recht op een bijdrage in de kosten voor leerlingenvervoer.

  • Verhuizen naar de gemeente

    Wanneer u verhuist vanuit een andere gemeente naar de gemeente, moet u dat binnen 5 dagen na de verhuizing persoonlijk melden bij de balie van de gemeente of digitaal doorgeven. 

  • Nadeelcompensatie (voorheen planschade)

    Is de waarde van uw pand gedaald door een planologische maatregel zoals een wijziging van het omgevingsplan of een omgevingsvergunning waarbij afgeweken is van het omgevingsplan (een buitenplanse omgevingsplanactiviteit) ? Dan is er mogelijk sprake van schade en heeft u misschien recht op nadeelcompensatie. De regelgeving rond planschade is sinds 1 januari 2024 gewijzigd. Planschade valt sinds de invoering van de Omgevingswet op 1 januari 2024 onder nadeelcompensatie. U kunt nadeelcompensatie aanvragen voor:  waardedaling onroerend goed (uw woning/bedrijfspand is gedaald door een planologische maatregel). inkomstenderving (verminderde omzet door bijvoorbeeld wegwerkzaamheden). In de Verordening nadeelcompensatie gemeente Westerveld | Lokale wet- en regelgeving (overheid.nl) vindt u meer informatie.  Overgangsperiode van regels De oude regeling voor planschade zoals die gold voor 1 januari 2024 kent een overgangsperiode. Omdat u planschade binnen 5 jaar na het onherroepelijk worden van een bestemmingsplan of een afwijking van dat bestemmingplan kunt aanvragen, kan deze termijn doorlopen tot na 1 januari 2024. Kijk voor meer informatie op de website Informatiepunt leefomgeving of neem contact op met de gemeente. De procedureverordening planschade blijft voorlopig bestaan voor de behandeling van planschadeaanvragen op basis van de regelgeving voor 1 januari 2024.