Zoekresultaat 1 - 10 van 26 resultaten

  • Bodeminformatie inleveren als XML-bestand

    In sommige gevallen is het nodig om een milieuhygiënisch bodemonderzoek in te leveren bij de gemeente Westervoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorwaarden bij (Omgevings)vergunningen of een voorgenomen planwijziging. Het kan ook zo zijn dat een adviesbureau opdracht krijgt van de gemeente om een bodemonderzoek uit te voeren. Deze onderzoeken moeten in het zogeheten XML formaat worden aangeboden.

  • Zwerfafval

    Samen zorgen we voor een schone en nette omgeving en voorkomen we verspilling van grondstoffen. In onderstaande tabbladen leest u hoe u kunt meehelpen met de aanpak van zwerfafval. Veel acties organiseren we in samenwerking met GoClean.

  • Centrumplan Westervoort

    De gemeente Westervoort werkt aan een levendig, dynamisch centrum dat klaar is voor de toekomst. Waar alle inwoners terecht kunnen voor hun dagelijkse boodschappen en voorzieningen voor leren, zorg en welzijn. Daarom investeren we samen met de eigenaar van winkelcentrum De Wyborgh in het Centrumplan Westervoort.

  • CO2 prestatieladder

    Om klimaatverandering tegen te gaan, is het belangrijk dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Ook de gemeenten Duiven en Westervoort zetten zich hiervoor in. Daarom meten Duiven en Westervoort actief hoeveel CO2 er wordt uitgestoten. Wanneer je weet hoeveel je uitstoot, kun je ook maatregelen nemen om deze uitstoot te verlagen. Daarom werken we met de CO2 prestatieladder. Deze tool helpt onze gemeenten om inzicht te krijgen in onze uitstoot. Vervolgens maken we plannen om de uitstoot te verminderen, met als doel om CO2 neutraal te zijn in 2050. Wij zijn gecertificeerd door middel van de CO2-prestatieladder.

  • Bedrijf starten of vestigen

    Bent u ondernemer en wilt u zich in Westervoort vestigen? Zoekt u een bedrijfslocatie of wilt u een kavel kopen voor nieuwbouw van uw bedrijf in de gemeente? Of wellicht wilt u een eigen bedrijf starten of een winkel openen in ons centrum? Westervoort biedt veel mogelijkheden!

  • Ramp of incident

    Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. Daarom wordt u gewaarschuwd door de sirene, NL-Alert en/of een geluidswagen. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en X (voorheen Twitter).

  • Adviescommissie omgevingskwaliteit

    Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor uw bouwplan? Uw ontwerp moet dan voldoen aan de welstandseisen van de gemeente. De gemeentelijke adviescommissie omgevingskwaliteit (voorheen welstandscommissie) beoordeelt of uw plan voldoet en geeft advies aan de gemeente.

  • Informatie rondom zorg, welzijn en financiën

    Gemeente, huisartsen en zorgaanbieders trekken samen op om de zorg en ondersteuning voor u zo goed mogelijk te laten verlopen. Juist nu in deze periode! Blijf niet zitten met vragen en wacht ook vooral niet te lang!

  • Rioolheffing

    Is uw woning of bedrijfsgebouw aangesloten op het riool? Dan betaalt u rioolheffing. U betaalt ook rioolheffing voor objecten in aanbouw en voor sommige percelen. Daarmee kan de gemeente voor aanleg, onderhoud en vervanging van de riolering zorgen. U betaalt de rioolheffing via de gecombineerde belastingaanslag, die de gemeente u toestuurt.

  • Participatie bij bouwplannen en initiatieven

    Stel u wilt een nieuwe woning bouwen of een boom kappen. Dan heeft dat gevolgen voor uw directe omgeving. In zo’n geval heeft u niet alleen te maken met uw gemeente, maar ook met uw buren en andere betrokken personen. Het betrekken van alle mensen die te maken krijgen met uw plan noemen we participatie.