Zoekresultaat 1 - 10 van 39 resultaten

  • Fonds Leefbaar Westerwolde

    Heeft u een goed idee voor het verbeteren van uw buurt? Als er te weinig geld voor is kunt u in aanmerking komen voor het Fonds Leefbaar Westerwolde. Bijvoorbeeld voor onderhoud van een dorpshuis, aanleg van een park of speelvoorziening in uw buurt.

  • Erkennen kind

    Krijgt u samen een kind? En bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft het kind één ouder: de biologische moeder. Door erkenning wordt u wettelijke ouder van het kind. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Declareren Westerwoldse bonnen of complimenten

    Soms geeft de gemeente Westerwoldse een cadeaubon of compliment uit. Mensen kunnen de bon uitgeven bij ondernemers in de gemeente Westerwolde. Als ondernemer declareert u de bon zo spoedig mogelijk bij de gemeente. U krijgt het geld dan terug.

  • Koninklijke Onderscheiding

    Kent u iemand uit de gemeente Westerwolde die een Koninklijke onderscheiding verdient? U kunt hem of haar voordragen via de gemeente.

  • Hulp bij opgroeien

    Als opgroeien of opvoeden (even) niet goed gaat kunt u als ouder, verzorger of jij als kind, informatie en advies krijgen bij het Centrum Jeugd, Gezin en Veiligheid (CJGV).

  • Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

    Soms kunt u bij uw woonadres een eigen parkeerplaats krijgen. Dit kan alleen als u een gehandicaptenparkeerkaart bestuurder heeft en een geldig rijbewijs.

  • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

    Wij sturen ieder jaar een belastingaanslag. Als u deze niet kunt betalen dan kunt u misschien kwijtschelding aanvragen. Dit ligt aan uw bezit en inkomen. Aanvragen en de beoordeling gaat via het Noordelijk Belastingkantoor.

  • Beschermd wonen aanvragen

    Bent u of kent u iemand die door psychische problemen niet alleen kan wonen? Met Beschermd wonen krijgt u een veilige woonomgeving. Woonruimte in een instelling of een woongroep. Of begeleiding aan huis.

  • Bezwaar maken

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u meestal bezwaar maken. In het besluit zelf is vaak aangegeven of bezwaar maken in uw geval mogelijk is. Bezwaar maken tegen een besluit doet u per brief binnen 6 weken. Heeft u dat gedaan en bent u het niet eens met het besluit op uw bezwaar? Dan kunt u een beroepschrift indienen, meestal bij de rechtbank Noord-Nederland.

  • BRP-straat

    De BRP-straat zorgt voor de inschrijving van vreemdelingen in de Basisregistratie Personen (BRP). Inschrijving gebeurt in Ter Apel. Een asielzoeker krijgt een Burgerservicenummer (BSN) om sneller overheidsdiensten te regelen. Overheidsinstanties en belangenbehartigers kunnen informatie aanvragen.