Zoekresultaat 1 - 10 van 195 resultaten

 • Passend onderwijs

  Alle leerlingen verdienen een plek op een school die bij hen past. In de meeste gevallen is dit een reguliere school, maar het kan ook (tijdelijk) het speciaal onderwijs zijn. Passend onderwijs betekent dat elk kind een passende plek binnen het onderwijs krijgt.

 • Erkenning van een kind

  Als u niet getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft met de moeder van uw kind, dan heeft het kind voor de wet alleen een (biologische) moeder als ouder. U kunt ouderschap over het kind krijgen door het kind te erkennen. Dit kunt u voor of na de geboorte doen.

 • Jeugdbeschermingsplein

  In de gemeente Albrandswaard gaat het met heel veel kinderen goed. Maar er zijn ook kinderen die niet veilig opgroeien of bij wie de ontwikkeling in gevaar is. Als hun ouders dat niet kunnen of willen veranderen, is dat zorgelijk. Voor deze kinderen tot 18 jaar is het Jeugdbeschermingsplein.

 • Geluidsbelastingkaarten

  Een geluidsbelastingkaart is een soort landkaart. Op de kaart staan gebouwen en plaatsen. Dit noemen we ‘geluidsgevoelige bestemmingen’. Het college maakt elke 5 jaar geluidsbelastingkaarten. Dit moet volgens de Wet milieubeheer (Titel 11.2). In 2022 was het de vierde keer dat we de kaarten gemaakt hebben.

 • Hulp bij invullen formulieren

  Heeft u moeite met het invullen van formulieren of heeft u geen idee waar u mogelijk recht op heeft en wat u aan kunt vragen? Om een voorziening aan te kunnen vragen, moet u vaak (digitaal) een aanvraagformulier invullen. Dat is soms een hele klus, waarbij u wel wat hulp kunt gebruiken. Ook het lezen van formele brieven is voor…

 • Basisregistratie personen (BRP), persoonsgegevens aanpassen

  De Basisregistratie Personen (BRP) bevat persoonsgegevens van inwoners van de gemeente. Als de gegevens over u in de basisregistratie personen (BRP) niet kloppen, kunt u ons vragen om dit aan te passen.

 • Verhuizen vanuit het buitenland

  Als u vanuit het buitenland naar Albrandswaard verhuist of het komende half jaar langer dan 4 maanden hier komt wonen, dan moet u zich inschrijven bij de gemeente.

 • Bureau Sociaal Raadslieden

  De Sociaal Raadslieden van Vivenz bieden sociaal-juridische hulpverlening. Ze geven informatie en advies over wetten, regelingen en voorzieningen, bijvoorbeeld over inkomen, voorzieningen en toeslagen. Ook bieden ze hulp om voorzieningen en toeslagen aan te vragen of om lastige formulieren in te vullen en brieven te schrijven.

 • Voorwerp plaatsen op of aan de weg

  Voor het plaatsen van bijvoorbeeld een container of steiger op de openbare weg heeft u een ontheffing nodig van de gemeente.

 • Militair rijbewijs omwisselen

  Een Nederlands militair rijbewijs is alleen geldig binnen de militaire organisatie, op militaire terreinen. In het normale verkeer mag u die niet gebruiken. U kunt het militair rijbewijs omwisselen voor een normaal rijbewijs.