Zoekresultaat 1 - 10 van 183 resultaten

 • Gezondheidsverklaring voor uw rijbewijs

  Als u wilt afrijden voor uw rijbewijs, moet u eerst een verklaring over uw eigen gezondheid invullen. Het CBR heeft deze 'Eigen verklaring' nodig om te bepalen of u een motorvoertuig kunt besturen. Het CBR kan beslissen dat u medisch gekeurd moet worden. Let op! In het stadhuis kunt u alleen de Gezondheidsverklaring 75+ kopen. De overige gezondheidsverklaringen vraagt u via het CBR aan. Als u bent goedgekeurd, wordt een verklaring van geschiktheid geregistreerd in het register van het CBR. U krijgt daar per post bericht van. Ook als u een militair of buitenlands rijbewijs wilt omwisselen, kan het CBR u vragen om een eigen verklaring in te vullen. Wilt u afrijden voor een rijbewijs voor vrachtwagen of bus (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE)? Of bent u 75 jaar of ouder? Dan moet u medisch gekeurd worden.

 • Vervoersvoorziening

  Het kan zijn dat u door uw beperkingen problemen heeft om ergens naar toe te gaan. Bespreek allereerst uw situatie met familie, vrienden of buren. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt. Ook kunt u een beroep doen op het openbaar vervoer, de Cityline en vrijwilligers.  Wij kunnen met u meedenken bij het zoeken naar oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een rolstoel, scootmobiel of een vervoerspas. Hiervoor betaalt u meestal wel een eigen bijdrage. Wij kunnen u vragen om een (medisch) onderzoek verricht door een eigen deskundige of door de Argonaut. Dit onderzoek kan nodig zijn om te beoordelen welke vervoersvoorziening in uw situatie noodzakelijk is. Blijkt uit (medisch) onderzoek dat een vervoersvoorziening nodig is? Dan bepaalt onze consulent of die van Argonaut welke vervoersvoorziening het meest geschikt is voor u. De volgende vormen zijn onder andere mogelijk:

 • Mantelzorg

  Zorg jij voor iemand uit je omgeving die langere tijd ziek is, een handicap heeft of hulpbehoevend is? Dan ben jij mantelzorger. Ook als de zorg heel natuurlijk voelt. Zoals zorgen voor je kind of zieke ouder.

 • Digitaal factuur

  Wilt u uw facturen voortaan digitaal ontvangen? Met het invullen van dit formulier geeft u ons toestemming om onze  facturen  digitaal naar u te versturen. Dit is nodig in het kader van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).  Wij vragen u een aantal gegevens in te vullen die wij gebruiken om de aanvraag te kunnen verwerken. Zodra u het webformulier heeft verstuurd , ontvangt  u na 2 weken alle facturen in PDF + xml digitaal per email.

 • Herbegraven of alsnog cremeren

  Misschien vindt u dat uw dierbare overledene op de verkeerde plek begraven is. U wilt dan liever dat hij of zij een andere plek op de begraafplaats krijgt. Of u wilt dat de overledene op een heel andere begraafplaats komt te liggen. U moet dan een vergunning voor herbegraven aanvragen. Is de overledene begraven, maar wilt u dat hij of zij alsnog gecremeerd wordt? Dan moet u ook een vergunning aanvragen.

 • Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort aanvragen

  U gebruikt een paspoort om te laten zien wie u bent. Met dit paspoort kunt u ook naar het buitenland reizen. Het vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is in alle landen geldig, behalve in uw land van herkomst. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Kinderen vanaf 14 jaar moeten zich in Nederland kunnen identificeren. Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is maximaal vijf jaar geldig. Dit hangt onder andere af van de duur van uw verblijfsvergunning en uw verblijfsstatus.

 • Openbare laadpaal

  Bent u voor het parkeren van uw elektrische auto afhankelijk van een openbare parkeerplaats op straat? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Deze laadpaal is dan niet alleen voor uzelf bedoeld, maar ook voor andere gebruikers. Als u als bewoner of uw bedrijf een eigen parkeerterrein heeft, kunt u een laadpunt op eigen oprit of parkeerplaats laten plaatsen. Dit hoeft u niet bij ons te melden.

 • Rechtmatigheidsformulier invullen

  Krijg je een bijstandsuitkering en verandert er iets in je leefsituatie, inkomen of vermogen? Dan kan dit van invloed zijn op (de hoogte van) uw uitkering. Geef het daarom direct aan het Werkplein Drentsche Aa door. Op deze pagina leest u hoe u dat doet.

 • Horecabedrijf beginnen

  Als u een horecabedrijf begint, heeft u een exploitatievergunning nodig. U heeft een horecabedrijf als u eten of (alcoholische) drank verkoopt om daar direct te gebruiken, of als u slaapplekken verhuurt. Bijvoorbeeld een café, restaurant, snackbar, discotheek of hotel. Ook voor een buurthuis, clubhuis of kantine heeft u een exploitatievergunning nodig. De vergunning is onbeperkt geldig totdat het horecabedrijf verandert van naam, rechtsvorm, plaats of eigenaar. Verandert er iets? Meld het binnen drie dagen bij de gemeente.

 • Wijzigen of aanvullen van uw persoonsgegevens

  Van een officiële gebeurtenis in het buitenland (bijvoorbeeld als u getrouwd bent, of daar een kind heeft gekregen) moet u de officiële documenten bij ons aanleveren.