Zoekresultaat 1 - 10 van 186 resultaten

 • Herinrichting van Het Jach

  We gaan Het Jach opnieuw inrichten tot een prettige verblijfplek in de binnenstad. Bewoners en ondernemers kijken straks uit op een groene omgeving. Bezoekers kunnen over Het Jach lopen en even zitten om van een ijsje te genieten. Daarnaast kun je met de auto en op de fiets straks op een veilige manier over Het Jach rijden. De vorderingen van de werkzaamheden aan ’t Jach worden 24/7 gefilmd met een camerabereik over het grootste deel van het plein. Deze beelden worden uitsluitend gebruikt om de verandering van ‘t Jach zichtbaar te maken. Na afloop wordt in een timelapse video de hele verbouwing in beeld gebracht. Door de snelheid waarmee het filmpje is opgebouwd zijn mensen onherkenbaar in beeld. Heb je andere vragen over de opnames, dan kun je mailen naar communicatie@culemborg.nl

 • Groene buurtinitiatieven

  Groene initiatieven zijn bedacht door de buurt en worden ook onderhouden door de buurt. We helpen graag bij het aanleggen. Voorbeelden hiervan zijn het vergroenen van een stenen plein of het aantrekkelijker maken van een ‘saaie’ groenstrook. We zijn blij met deze initiatieven en willen ook uw buurt hier graag mee verder helpen.

 • Windenergie

  In de windvisie staan de voorwaarden waaronder we willen meewerken aan de plaatsing van windmolens.

 • Omgevingsvergunning

  Voor bepaalde werkzaamheden heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen. In bepaalde gevallen mag u bouwen zonder een vergunning aan te vragen. Via het omgevingsloket online kunt u nagaan of u een omgevingsvergunning nodig hebt.

 • Paspoort

  U maakt een afspraak voor de aanvraag van een paspoort. Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort afhalen. Voor het afhalen van paspoort hoeft u géén afspraak te maken.

 • Informatieverzoek

  Wilt u meer informatie hebben dan u zelf kunt vinden, dan kunt u een informatieverzoek doen.

 • Geveltuinen

  Sommige huizen hebben geen voortuin, maar direct een stoep. Dat maakt een straat vaak wat saai en somber. Grenst uw woning ook direct aan de stoep en wilt u uw woning én de straat opfleuren? Dan kunt u een geveltuin aanvragen.

 • Hulp bij schulden

  Heeft u schulden en kunt u deze niet meer betalen? Weet u niet meer hoe u dit zelf kunt oplossen? Vraag dan de medewerkers van het team Schuldhulpverlening om advies.

 • Organisatie

  De ambtelijke organisatie ondersteunt het bestuur van de stad vanuit haar visie en deskundigheid. De organisatie bestaat uit verschillende teams en afdelingen.

 • Gebruik achternaam

  Bij trouwen of geregistreerd partnerschap kunt u kiezen welke achternaam u gebruikt. Net als bij een beëindiging van een huwelijk of partnerschap.