Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

  • Leegstandvergunning

    Een leegstandvergunning maakt het voor jou als eigenaar mogelijk je leegstaande huis of gebouw tijdelijk te verhuren. Hierbij is een groot deel van de wettelijke huurbescherming niet van toepassing.Wil je woonruimte verhuren in een voor verkoop bestemde huurwoning? Je kunt een vergunning krijgen voor 2 jaar, waarna je 3 keer voor telkens 1 jaar verlenging kunt krijgen, tot een totaal van 5 jaar.  Wil je woonruimte verhuren in een voor verkoop bestemde woning? Je kunt een vergunning krijgen voor maximaal 5 jaar.Een leegstandvergunning vraag je aan met een landelijk formulier via de website van de Rijksoverheid.

  • Digitale belastingbalie

    Via de digitale belastingbalie kun je:jouw eigen gegevens bekijken en aanpassen;jouw belastingaanslag(en) betalen door het afgeven van een machtiging tot automatische incasso, of met iDEAL;bezwaar maken tegen een belastingaanslag;kwijtschelding van betaling vragen. Om te kunnen inloggen bij de digitale belastingbalie heb je DigiD nodig. Bestaat je huishouden uit meerdere personen? Dan logt de persoon in die de aanslag op zijn of haar naam heeft. Ben je ondernemer? Gebruik dan je RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) + aanslagnummer.

  • Uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)

    Het uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen is een bewijs dat je als niet-ingezetene bent geregistreerd in Nederland. Je bent een niet-ingezetene als je korter dan 4 maanden in Nederland woont of gaat wonen, of als je niet meer in Nederland woont maar wel een relatie hebt met de Nederlandse overheid (bijvoorbeeld als je in het buitenland pensioen of een uitkering krijgt). Vraag een uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen online aan.Voor het aanvragen van een uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen moeten je adresgegevens correct en volledig geregistreerd zijn. Is dit nog niet het geval? Vul dan eerst het formulier ‘Adres in het Register Niet-Ingezetenen wijzigen in en stuur deze op.

  • Omgevingsvergunning kappen

    In Eindhoven hechten we veel belang aan bomen. Bomen hebben vele voordelen: ze dragen bij aan het vastleggen van CO2 en fijnstof, leveren zuurstof en houden water vast. Ook houden ze de stad koel en leveren ze economisch meerwaarde op (de waarde van een huis in de buurt van groen en bomen is hoger). Bovendien zorgen bomen voor biodiversiteit en bepalen ze de identiteit van Eindhoven. En natuurlijk zorgen bomen voor een prettige omgeving.

  • Bestemmingsplannen / ruimtelijke plannen

    Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. Dit betekent dat alle bestemmingsplannen nu onderdeel zijn van het omgevingsplan. Sommige procedures voor het wijzigen of opstellen van bestemmingsplannen worden nog afgerond in 2024. De informatie op deze pagina heeft betrekking op deze procedures. Belangrijk om te weten: er worden geen nieuwe procedures gestart voor een nieuw bestemmingsplan of het wijzigingen van een bestemmingsplan.