Zoekresultaat 1 - 10 van 42 resultaten

 • RegioRijder

  Soms zorgt de gemeente voor vervoer als u niet zelfstandig kunt reizen. In Haarlemmermeer verzorgt RegioRijder het Wmo- en leerlingenvervoer.

 • Exploitatievergunning

  Wilt u een horecabedrijf starten of overnemen? Dan heeft u in meeste gevallen een exploitatievergunning nodig. Wilt u alcohol schenken of verkopen? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. Als u geen alcohol gaat schenken of verkopen is een exploitatievergunning genoeg.

 • Subsidie aanvragen

  Wilt u als vereniging of stichting een activiteit organiseren? Een activiteit die bijvoorbeeld te maken heeft met sport, cultuur of maatschappelijk welzijn? En heeft u daar niet genoeg geld voor? Dan komt u misschien in aanmerking voor subsidie. U kunt een subsidie aanvragen.

 • Subsidie verantwoorden

  Heeft u een activiteit georganiseerd waarvoor u subsidie ontving en moet u die verantwoorden? Lees hier wat u daarvoor moet doen.

 • Leerlingenvervoer

  Er is leerlingenvervoer als uw kind niet zelfstandig naar school kan. Bijvoorbeeld bij ziekte, een handicap of gedragsproblemen. Soms kan uw kind hier ook gebruik van maken omdat de school ver weg is. De gemeente beslist of uw kind recht heeft op leerlingenvervoer.

 • Adressen en openingstijden

  Er zijn verschillende gemeentekantoren en servicecentra in de gemeente. Bekijk de adressen en openingstijden. Wilt u langskomen? Maak eerst een afspraak. U kunt altijd zonder afspraak uw nieuwe paspoort of identiteitskaart ophalen. U kunt ook zonder afspraak uw rijbewijs ophalen, alleen niet op donderdagavond.

 • Bijstandsuitkering

  Lukt het u niet om uzelf en uw gezin te onderhouden? Misschien heeft u recht op een bijstandsuitkering. Dit is een uitkering van de gemeente voor inwoners die tijdelijk niet genoeg geld hebben om van te leven. De uitkering stopt als u weer genoeg inkomen heeft. Het doel is dat u zo snel mogelijk een betaalde baan heeft.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Kunt u niet meer zelfstandig lopen? En is het daarom nodig dat u dichtbij uw bestemming parkeert? Dan kunt u misschien een gehandicaptenparkeerkaart (gpk) krijgen. Met deze kaart mag u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Voor de aanvraag is een medisch onderzoek verplicht. Een onafhankelijke arts voert het onderzoek uit.

 • Aanvraagformulier sociale dienstverlening

  Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Klik op de knop 'Verzoek voor hulp of ondersteuning' en vul het online aanvraagformulier in. Door het invullen van het formulier stuurt u uw hulpvraag naar de gemeente. Een medewerker belt u om uw aanvraag te bespreken.

 • Ontevreden over hoe u bent geholpen

  Vindt u dat u slecht bent geholpen door de gemeente? Of dat een medewerker u niet goed behandeld heeft? Dan wil de gemeente dat graag weten. Zo kunnen we onze dienstverlening verbeteren. Ook kunt u een compliment geven. Ook daar leren we van.