Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

  • Nadeelcompensatie

    Het kan zijn dat u nadeel heeft van een gemeentelijk besluit of activiteit. Bijvoorbeeld als uw woning minder waard wordt door een verleende omgevingsvergunning. Of als er langdurig wegwerkzaamheden zijn, waardoor uw klanten wegblijven bij uw winkel. Soms vergoedt de gemeente een deel van de schade die u oploopt. Dat heet nadeelcompensatie.

  • Subsidie aanvragen

    Wilt u als vereniging of stichting een activiteit organiseren? Een activiteit die bijvoorbeeld te maken heeft met sport, cultuur of maatschappelijk welzijn? En heeft u daar niet genoeg geld voor? Dan komt u misschien in aanmerking voor subsidie. U kunt eenmalige of jaarlijkse subsidie aanvragen.

  • Overlijden

    Als iemand in Haarlemmermeer overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente. Vaak doet de uitvaartondernemer dit. Zij doen de aangifte digitaal. Als nabestaande kunt u ook aangifte van overlijden doen. Dit doet u aan de balie. De gemeente maakt dan een overlijdensakte op. Bel voor een afspraak om aan de balie aangifte te doen.

  • Evenementenvergunning

    Wilt u een evenement organiseren? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. Bijvoorbeeld voor een kermis, braderie, snuffelmarkt of een festival. De vergunning vraagt u minimaal 12 weken van tevoren aan. Dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? En staat in de beslissing dat u bezwaar kunt maken? Geef dan uw bezwaar binnen 6 weken na het bekend maken door aan de gemeente. Bezwaar maken is gratis en kan online of per brief.

  • Ontevreden over hoe u bent geholpen

    Vindt u dat u slecht bent geholpen door de gemeente? Of dat een medewerker u niet goed behandeld heeft? Dan wil de gemeente dat graag weten. Zo kunnen we onze dienstverlening verbeteren. Ook kunt u een compliment geven. Ook daar leren we van.

  • Commissie omgevingskwaliteit

    De gemeente wil de kwaliteit van bestaande en nieuwe bouwwerken zo goed mogelijk bewaken. Daarom is er een commissie die toeziet op het behouden van deze kwaliteit. Dit is de commissie omgevingskwaliteit.

  • Aanleggen kabels en leidingen

    Wilt u namens een nuts- of telecombedrijf kabels of leidingen in de openbare grond aanleggen? Dan moet u dat minimaal 30 dagen vóór de werkzaamheden bij de gemeente aanvragen via het platform MOOR werkt.

  • Digitale zienswijze indienen

    In een omgevingsplan staat wat er in een bepaald gebied mag worden gebouwd of verbouwd. En hoe de grond en de gebouwen mogen worden gebruikt. Soms verandert de gemeente het omgevingsplan of er zijn andere plannen die veranderen. Dan legt de gemeente deze plannen ter inzage. Elk plan ligt 6 weken ter inzage. In die 6 weken kunt u uw reactie geven. Dat heet 'een zienswijze indienen'.

  • Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)

    Wilt u als zelfstandig ondernemer de mogelijkheden bespreken voor bijstand? Vraag dan hulp aan de gemeente. Nadat u uw aanvraag heeft gedaan, neemt een medewerker van de gemeente contact met u op.