Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Aansluiting riolering

  Een woning of bedrijf moet zijn aangesloten op de openbare riolering. Een aansluiting op de riolering kunt u aanvragen bij de gemeente.

 • Verhuizing naar buitenland

  Als u voor een periode van minimaal acht maanden vertrekt naar het buitenland, dan moet u dit melden bij de gemeente. Dat moet uiterlijk vijf dagen voor uw vertrekdatum persoonlijk bij de Publieksdienst van de gemeente Hardenberg.

 • Briefadres

  Als u geen woonadres heeft, of als u in een instelling verblijft, kunt u zich door de gemeente laten inschrijven op een briefadres. U kunt de post van de gemeente op dit adres laten bezorgen.

 • Evenementenvergunning

  Wilt u een evenement organiseren in de gemeente? Dan heeft u waarschijnlijk een evenementenvergunning nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor grootschalige evenementen zoals een braderie, kermis, optocht, feest of festival. Voor kleinere evenementen is een melding voldoende

 • Verhuizing doorgeven

  Als u gaat verhuizen, geeft u dit uiterlijk vijf dagen na uw verhuisdatum door aan de gemeente waar u gaat wonen. U kunt online met DigiD uw verhuizing doorgeven. Een verhuizing geeft u ook door als u in dezelfde gemeente woonachtig blijft.

 • Activiteitenbesluit

  Als uw bedrijf het milieu aanzienlijk belast, bijvoorbeeld door lozing van het afvalwater, moet u een melding Activiteitenbesluit doen. Daarnaast kan het zijn dat u voor bepaalde bedrijfsactiviteiten nog apart een milieuvergunning nodig hebt.