Zoekresultaat 1 - 10 van 94 resultaten

  • Jeugdhulp

    Heeft u of uw kind ondersteuning nodig op het gebied van opgroeien en opvoeden? Dan kunt u voor jeugdhulp contact opnemen met het Gebiedsteam, via 0519-298 888 (optie 1 sosjaal domein). Van maandag tot en met donderdag bereikbaar vanaf 8.30-16.30 en vrijdag van 8.30-12.00. U kunt ons ook een e-mail sturen. Jeugdhulp is in principe bedoeld voor kinderen tot 18 jaar en/of hun ouders. Ingezette jeugdhulp kan in sommige situaties doorlopen tot maximaal het 23ste levensjaar.

  • Vormen van begeleiding

    Deze vormen van begeleiding zijn er: Hulp bij het dagelijks leven thuis. Zoals leren het huishouden te doen, hulp bij geldzaken en administratie. Hulp bij het leggen van contacten. Zorgen voor een dagindeling en het doen van activiteiten. Gezinsondersteuning en opvoedondersteuning. Dagbesteding, dit is begeleiding in een groep. Mantel- en respijtzorg Beschermd wonen Onafhankelijke Cliëntondersteuning nodig?

  • Aanvraag nooddocument

    De Koninklijke Marechaussee kan in dringende gevallen een noodpaspoort geven. Er moet dan aan strenge voorwaarden worden voldaan. Een uittreksel uit de Basis Registratie Personen (BRP) is niet meer nodig voor de aanvraag van een nooddocument. De medewerkers van de Koninklijke Marechaussee kunnen zelf de Basis Registratie Personen raadplegen. U kunt contact opnemen met de Koninklijke Marechaussee via 0800-1814. Als u vanuit het buitenland belt, kunt u contact opnemen met +31 20 603 80 63. Meer informatie vindt u via de onderstaande link: website - Koninklijke Marechaussee

  • Participatie bij aanvraag omgevingsvergunning

    Wat is participatie Participatie houdt in dat u meningen verzamelt over het plan of initiatief. En in dit geval over de aanvraag om de vergunning. Bij het uitvoeren van plannen is het betrekken van de omgeving van groot belang. Zo komt u er achter wat anderen van uw plannen vinden. En kunt u de plannen ook nog aanpassen als dat nodig is. Het geeft draagvlak en begrip bij anderen en het voorkomt vaak dat later bezwaar wordt gemaakt. De gemeente raadt u aan om aan participatie te doen. Wie betrekken? Bij kleinere plannen gaat het meestal om de directe omwonenden, zoals de buren of de mensen in uw straat. Maar als het om grotere, ingrijpende plannen gaat, dan vraagt de aanvrager om meningen van meer partijen zoals bedrijven, maatschappelijke organisaties en instanties. Met al deze meningen en feedback kunt u als aanvrager nog uw plannen aanpassen. Om zo meer draagvlak voor de uitvoering van die plannen te krijgen. De gemeente betrekt de uitkomsten van de participatie bij de het besluit om de vergunning te verlenen. Regels over participatie Participatie is in de meeste gevallen niet verplicht. U geeft bij het maken van de aanvraag met ja of nee aan of u participatie heeft gedaan en dat u anderen bij uw plannen heeft betrokken. Als u wel aan participatie heeft gedaan en de omgeving bij uw plannen heeft betrokken, dan moet u de gemeente vertellen hoe de mensen en organisaties zijn betrokken en wat de resultaten daarvan zijn. De uitkomst hoeft niet te zijn dat iedereen uw plan goedkeurt. Het gaat om het verzamelen van meningen! Voor een aantal gevallen heeft de gemeenteraad bepaald dat het wel verplicht is om aan participatie te doen. Het gaat daarbij om plannen waarbij van de regels van het gemeentelijke omgevingsplan moet worden afgeweken. Voor meer informatie over welke soort activiteiten het daarbij gaat, kunt u klikken op de tegel Bouwen, wonen en omgeving en dan op Participatie. Handleiding en meer informatie De gemeente heeft een handige handleiding gemaakt voor het organiseren van participatie. Die kunt gebruiken om te bepalen op welke manier u het beste aan participatie kunt doen. Voor meer informatie kunt u op onze website terecht op https://www.noardeast-fryslan.nl/participatie-hoe-werkt-dat.

  • Reclame maken

    Wilt u een reclamebord ergens aan ophangen? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig.

  • Verhuizen naar gemeente Noardeast-Fryslan

    Verhuist u naar onze gemeente vanuit een andere gemeente? Of verhuist u binnen de gemeente? Geef uw verhuizing op tijd aan ons door. Dat kan vanaf 4 weken vóór de verhuisdatum tot 5 dagen erna. De aangiftedatum wordt als verhuisdatum opgeslagen.

  • Klachten

    Vindt u dat u niet goed behandeld bent door de gemeente? Omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is? U kunt dan een klacht indienen.

  • Zwemmersoverlast

    Het kan voorkomen dat u overlast ondervindt tijdens uw vaartocht.

  • Ontheffing tijdelijk alcohol schenken

    Wilt u tijdens bijzondere en tijdelijke evenementen binnen of buiten uw horecabedrijf zwak-alcoholische dranken schenken?

  • Garantstelling en/of logiesverstrekking

    Een garantstelling en/of logiesverstrekking is een verklaring waarin staat dat u iemand uit het buitenland uitnodigt om naar Nederland te komen. Deze verklaring is soms nodig bij een visumaanvraag. Een garantstelling en/of logiesverstrekking helpt om een visum te krijgen. U staat dan namelijk financieel garant voor deze persoon. U stuurt de ingevulde garantstelling en/of logiesverstrekking naar de betreffende persoon. Ga wel eerst naar de gemeente om uw handtekening te legaliseren. U maakt hiervoor een afspraak.