Zoekresultaat 1 - 10 van 60 resultaten

  • Geregistreerd partnerschap beĆ«indigen

    Jouw geregistreerd partnerschap kan je beëindigen via een notaris of advocaat. Heb je kinderen onder de 18 jaar? Of ben je het niet met elkaar eens? Dan moet je naar de rechter. De notaris of advocaat meldt de beëindiging bij de gemeente. Zodra de gemeente de beëindiging inschrijft in de burgerlijke stand, is de beëindiging officieel. Voorwaarden Beëindigen zonder rechter…

  • Parkeerschijf: alleen bij blauwe zone

    De parkeerschijf gebruik je in de gemeente Noordwijk alleen bij het parkeren in een blauwe zone. Waar je op moet letten in een blauwe zone Op de borden staat aangegeven tijdens welke uren de blauwe zone van kracht is. Als er geen tijden staan aangeven, geldt de blauwe zone de hele dag. Het kan zijn dat er buiten die tijden…

  • Rijden in een milieuzone

    In een milieuzone mogen alleen voertuigen rijden die voldoen aan de regels van de milieuzone. In de gemeente Noordwijk is geen milieuzone. Gemeenten met milieuzones Kijk op milieuzones.nl welke gemeenten in Nederland momenteel een milieuzone hebben. Je kan daar ook de milieuzonecheck doen. Vul jouw kenteken in om te controleren of je de milieuzone in mag. Dagontheffing Voldoet jouw voertuig…

  • Discriminatie melden

    Discriminatie is het maken van onderscheid op basis van bijvoorbeeld godsdienst, geslacht of ras. Dit mag niet. Heb je een klacht over discriminatie omdat je zelf slachtoffer of getuige van discriminatie bent geweest? Dan kan je dit (anoniem) melden bij Discriminatie.nl. Online een klacht melden via discriminatie.nl Contact Discriminatie.nl Je kan jouw klacht ook melden via +31 800 08 80.…

  • Terrasvergunning aanvragen

    Je hebt een terrasvergunning nodig als je een terras wilt plaatsen bij een horecabedrijf. Het maakt daarbij niet uit of het gemeentegrond of eigen grond is. Online een terrasvergunning aanvragen als natuurlijk persoon (DigiD) Online een terrasvergunning aanvragen als organisatie (eHerkenning) Omschrijving terras Volgens de Algemene plaatselijke verordening Noordwijk 2021 (APV) is een terras een buiten de besloten ruimte van een…

  • Reclame plaatsen

    Wil je reclame aan jouw pand ophangen? Zoals een reclamebord of spandoek? Dan moet je daarvoor een omgevingsvergunning aanvragen. Dit doe je bij het Omgevingsloket. Online een omgevingsvergunning aanvragen via omgevingswet.overheid.nl Meer informatie Gemeente Noordwijk heeft de taken op het gebied van omgevingsvergunningen overgedragen aan de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Kijk voor meer informatie op odwh.nl of neem contact op met…

  • Reclamemateriaal verspreiden

    Je mag geen gedrukte of geschreven stukken, afbeeldingen of goederen onder publiek verspreiden. Of aanbieden, aanbevelen of bekend maken in sommige gebieden en wegen. Deze gebieden en wegen heeft het college van burgemeester en wethouders aangewezen. Het college van burgemeester en wethouders kan van het verbod ontheffing geven. Aanvraagformulier ontheffing flyeren/samplen (pdf) downloaden Verboden gebieden en wegen De volgende gebieden…

  • Kinderopvang starten

    Ondernemers die een buitenschoolse opvang, gastouderbureau of kinderdagverblijf willen starten, moeten een aanvraag indienen bij de gemeente. De gemeente regelt jouw inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Voorwaarden De opvang van kinderen moet aan verschillende kwaliteitseisen voldoen. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) beoordeelt of je aan deze eisen voldoet. De inspecteur kijkt onder andere naar: de veiligheid en gezondheid; een…

  • Starterslening aanvragen

    Wil je voor het eerst een woning kopen, maar zijn de woonlasten te hoog voor jouw inkomen? Dan kan je mogelijk voor een starterslening in aanmerking komen. Met een starterslening kan je het verschil overbruggen tussen de aankoopprijs van een 1e woning en het maximale bedrag dat je met jouw inkomen kan lenen. Met een starterslening kan je in de…

  • Woo-verzoek

    De Wet openbaarheid van bestuur (Wob) is per 1 mei 2022 vervangen door de Wet open overheid (Woo). Naast het openbaar maken van informatie op verzoek, wordt de overheid verplicht veel informatie zelf actief openbaar te maken. Vraag je jezelf af of een document al openbaar is of waar een document te vinden is? Kijk dan in de Woo-index. Je…