Zoekresultaat 1 - 10 van 117 resultaten

 • Klacht over de gemeente indienen

  Als u niet goed bent behandeld door een medewerker van de gemeente, kunt u een klacht indienen bij de gemeente.

 • Kopie van de aanslag gemeentebelastingen aanvragen

  Voor de gemeentelijke belastingen krijgt u een aanslag van de gemeente. Bent u de aanslag kwijt of heeft u een kopie nodig? Neem dan contact op met de gemeente.

 • Bouwplannen en bouwtekeningen inzien

  Wilt u bouwplannen en bouwtekeningen van nieuwe of bestaande bouwwerken inzien? Neem contact op met de gemeente via het Omgevingsloket.

 • Festiviteit horeca organiseren

  Een horecabedrijf mag een aantal keer per jaar een festiviteit organiseren. U meldt de festiviteit bij de gemeente. Als u ook langer open wilt blijven, vraagt u ontheffing aan bij de gemeente.

 • Een klein evenement organiseren

  Een klein evenement is een evenement dat weinig overlast geeft. Als u voldoet aan de voorwaarden, heeft u geen evenementenvergunning nodig. Check optijd of uw evenement een klein evenement is. Vraag uw vergunning tijdig aan. De complete aanvraag moet minimaal 14 werkdagen bij een melding, minimaal 8 weken bij een catagorie A evenement en minimaal 20 weken bij een catagorie B of C ingedien zijn.

 • Campagne voeren voor verkiezingen

  Wilt u voor uw politieke partij campagne voeren voor de verkiezingen voor het Europees Parlement? Dan moet u voor een aantal campagnemiddelen eerst toestemming vragen. Dit doet u bij de gemeente waar u de campagne wilt voeren.

 • Oud papier inleveren

  Oud papier en karton wordt in Oostzaan twee keer per maand door verenigingen opgehaald.Oud papier wordt hergebruikt. Daarom wordt het door de gemeente apart ingezameld. U brengt oud papier en karton naar een papierbak of inzamelpunt.Wilt u eerder van uw oud papier af, dan kunt u het ook dagelijks brengen naar de papiercontainer van Crescendo. Deze container staat achter de Sterrenwacht (Zuideinde 193).

 • Echtscheiding melden

  U vraagt een scheiding aan bij de rechtbank. Daarna meldt uw advocaat, uzelf of uw voormalig partner de echtscheiding bij de gemeente waar u getrouwd bent.

 • Welstandsadvies voor bouwen en verbouwen

  Gaat u bouwen of verbouwen? Dan moet uw gebouw in de omgeving passen. Daarom beoordeelt de welstandscommissie of uw plannen voldoen aan de welstandseisen.

 • Monument verbouwen of slopen

  Als u een monument wilt verbouwen, herstellen of slopen, heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. U vraagt de omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket.