Zoekresultaat 1 - 10 van 155 resultaten

 • Verhuizen vanuit het buitenland

  Verhuist u vanuit het buitenland naar de gemeente Renkum en verblijft u het komende half jaar minimaal 4 maanden in Nederland? Schrijft u zich dan binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk in. Als u een partner en/of kinderen heeft die ook ingeschreven moeten worden, dan moeten zij met u meekomen. U wordt dan ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP).

 • Jeugdhulp en opvoeden

  Als u vragen heeft over de verzorging of opvoeding van uw kind, bespreek dit in eerste instantie met familie, vrienden, buren of andere bekenden. Vaak lukt het al op eigen kracht of met een beetje hulp. Wanneer dit niet voldoende is, kunt u bij verschillende organisaties terecht.

 • Parkeerontheffing blauwe zone

  Parkeren in onze gemeente is gratis. In een deel van het centrum van Oosterbeek is een blauwe zone ingesteld. Daar mag u maximaal 1,5 uur parkeren met een parkeerschijf. Woont u binnen de blauwe zone in Oosterbeek of heeft u daar een bedrijf? Dan kunt u een parkeerontheffing voor de blauwe zone aanvragen.

 • Begeleiding

  Als u in uw dagelijks leven problemen heeft  als gevolg van uw handicap of beperking dan kan begeleiding  een oplossing zijn. Met begeleiding bedoelen wij hulp in het dagelijks leven om zelfstandig te kunnen leven. Er zijn 4 vormen van begeleiding: individuele begeleiding begeleiding in groepsverband (dagbesteding) kortdurend verblijf beschermd wonen.

 • Rijbewijs online verlengen

  Is uw bijna rijbewijs verlopen en u wilt het verlengen? Of wilt u een categorie laten toevoegen? U kunt uw rijbewijs online verlengen. U haalt uw rijbewijs dan al na 2 werkdagen op in het gemeentehuis. U hoeft daarvoor geen afspraak te maken.  Online verlengen rijbewijs

 • Nadeelcompensatie

  Is de waarde van uw woning of pand gedaald door een besluit, een planologische maatregel, omgevingsvergunning of een fysieke wijziging? Dan komt u misschien in aanmerking voor nadeelcompensatie (schadevergoeding). Nadeelcompensatie is de nieuwe term voor planschade. 

 • Garantstelling of logiesverstrekking

  Een bewijs van garantstelling kunt u aanvragen om 2 redenen: U wilt logies verstrekken aan een visumplichtig persoon uit het buitenland. U wilt zich garantstellen voor een visumplichtig persoon uit het buitenland.

 • Voorwerpen plaatsen op openbare grond

  Wilt u iets op openbare grond plaatsen voor uw bouw- of sloopwerkzaamheden? Of een voorwerp aan, op, in, over of boven op openbare grond plaatsen? Daarvoor hebben we Regels voor het gebruik van de openbare ruimte gemaakt. Kunt u niet aan deze regels voldoen? Vraag dan een ontheffing aan.

 • Melden discriminatie

  Voelt u zich gediscrimineerd of gepest? Of bent u getuige geweest van discriminatie? Houd het dan niet stil, maar laat u horen. Want meteen melden helpt!

 • Verloren en gevonden

  Heeft u sleutels, tassen, een fiets of andere waardevolle spullen verloren of gevonden dan kunt u die zoeken of aangeven op de website van iLost.