Zoekresultaat 1 - 10 van 231 resultaten

 • Onroerendezaakbelasting (OZB)

  u moet OZB betalen als u op 1 januari van het betreffende belastingjaar eigenaar bent van een woning, bedrijfspand of onbebouwd perceel grond of gebruiker van een bedrijfspand bent.

 • Seed Valley

  Seed Valley is wereldwijd hét centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie. Tientallen bedrijven werken dagelijks aan de ontwikkeling van nieuwe groenten- en bloemenrassen.

 • Toeristenbelasting

  Uit de toeristenbelasting betaalt de gemeente voorzieningen voor toeristen.

 • Mantelzorg

  Mantelzorgers zorgen regelmatig en voor langere tijd voor een familielid, vriend of kennis met een ziekte of beperking. Mantelzorg is onbetaald en vaak iets dat mensen overkomt, het is geen vrijwilligerswerk.

 • Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen of verlengen

  Bent u gehandicapt? Kunt u daardoor niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen? En is deze beperking minstens 6 maanden of langer? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart voor een bestuurder aanvragen. Kunt u naast de korte loopafstand vanwege uw handicap niet zonder continue begeleiding van een bestuurder, dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart voor een passagier aanvragen. Bent u permanent en volledig rolstoelgebonden dan kunt u beide kaarten aanvragen.

 • Meldpunt problemen met verhuurders

  In de Wet Goed Verhuurderschap staan duidelijke regels waar een verhuurder zich aan moet houden. Houdt een verhuurder zich niet aan deze regels dan kan een huurder dit bij de gemeente melden.

 • Aansprakelijk stellen van de gemeente

  Als u schade hebt opgelopen door voorzieningen in de openbare ruimte waar wij verantwoordelijk voor zijn dan dient u een schadeclaim in.

 • Computerregeling

  Heeft uw kind een computer nodig voor school en kunt u dit niet betalen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Alleen de kosten die gemaakt zijn voor dit doel worden vergoed. Daarom worden de kosten uitbetaald op basis van declaratie.  Aanvraag computerregeling

 • Slopen, melding maken

  Als bij een sloop meer dan 10m3 sloopafval vrijkomt moet u een sloopmelding doen. Is het gebouw dat gesloopt wordt na 1994 gebouwd, dan is geen asbestinventarisatierapport nodig. Na 1994 is namelijk geen asbest meer toegepast in gebouwen. Slopen van een monument Voor het slopen van een monument gelden afwijkende regels. Neemt u contact op met de gemeente. Na de…

 • Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

  De APV is een gemeentelijke verordening. In de APV staat de gemeentelijke regelgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid.