Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

 • Ik doe (digitaal) mee-fonds aanvragen

  Voor inwoners met een uitkering of een laag inkomen is er het 'Ik doe mee fonds'. U kunt met het fonds deelnemen aan verschillende activiteiten of voorzieningen. Er geldt een vast bedrag per persoon. Voor elke volwassene is dat €150 per jaar en voor elk kind is dat €250. Om het fonds aan te vragen, vult u het PDF-formulier in. U kunt het formulier ook ophalen bij het Startpunt.

 • Welstand en Commissie Omgevingskwaliteit Wageningen

  Vraagt u een vergunning aan voor bouwen of verbouwen? Dan moet uw plan passen binnen de welstandseisen. Dit zijn voorwaarden over hoe uw gebouw eruit moet zien. Bijvoorbeeld of uw gebouw in de omgeving past. Met hulp van de digitale Welstandskaart kunt u voorspellen of uw bouwplan past binnen deze eisen. Bij een aanvraag voor een omgevingsvergunning vraagt de gemeente meestal een onafhankelijk welstandsadvies aan de Welstand en Commissie Omgevingskwaliteit Wageningen.

 • Energieregelingen

  Mensen met een laag inkomen, krijgen van de overheid een extra toeslag voor de hoge kosten van de energierekening.

 • Overzicht van alle subsidies

  Bij de gemeente kun je voor verschillende zaken subsidie aanvragen. Op deze pagina een overzicht van alle subsidies met een korte uitleg.

 • Kind erkennen voor of na de geboorte

  Bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap met de moeder van uw kind? Dan kunt u uw kind persoonlijk erkennen. Maak hiervoor een afspraak bij de balie Publiekszaken. Bij de erkenning legt u meteen vast welke achternaam uw kind krijgt. Als u uw kind heeft erkend, krijgt u niet automatisch het gezag over het kind. Ouderlijk gezag regelt u via de website van de Rechtspraak.

 • Subsidie Wageningse Isolatieactie

  Heeft u een slecht geïsoleerde koopwoning en wilt u die energiezuiniger maken? U kunt zich aanmelden voor de subsidie van de Wageningse Isolatieactie. Wij kijken of uw woning aan de subsidievoorwaarden voldoet en begeleiden het proces. Doe de subsidieaanvraag via de website van Energie Samen Foodvalley. Heeft u vragen over de Wageningse Isolatieactie? Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen. Of…

 • Hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen

  Voor vragen over opvoeden en opgroeien is er elke vrijdagochtend van 9.00-13.00 uur een inloopochtend in het Startpunt. Hier kunt u zonder afspraak naar toe gaan voor gratis informatie en advies. De inloopochtend is voor jongeren en opvoeders. Let op: Heeft u vragen over uw ongeboren kind of over de gezondheid van u kinderen? Dan kunt u terecht bij Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Gelderland-Midden.

 • Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

  In gemeente Wageningen worden vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen opgevangen. Op dit momenten wonen ongeveer 180 vluchtelingen uit Oekraïne in Wageningen.

 • Asbest verwijderen

  Voor het verwijderen van asbest gelden strenge regels. De gemeente heeft een stappenplan gemaakt waar alle regels in staan. U moet bijvoorbeeld altijd een sloopmelding doen via het Omgevingsloket.

 • Inkoop en aanbestedingen

  In het Inkoop en aanbestedingsbeleid van de gemeente Wageningen staat waar juridisch, maatschappelijk, economisch en organisatorisch rekening mee wordt gehouden bij het inkopen. Alle nationale en Europese aanbestedingen worden gepubliceerd op Tenderned.