Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

  • Bodeminformatie inleveren als XML-bestand

    In sommige gevallen is het nodig om een milieuhygiënisch bodemonderzoek in te leveren bij de gemeente Westervoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorwaarden bij (Omgevings)vergunningen of een voorgenomen planwijziging. Het kan ook zo zijn dat een adviesbureau opdracht krijgt van de gemeente om een bodemonderzoek uit te voeren. Deze onderzoeken moeten in het zogeheten XML formaat worden aangeboden.

  • Uittreksel burgerlijke stand

    Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. U krijgt dan een kopie van de officiële akte. Een uittreksel burgerlijke stand vraagt u online aan met DigiD. Het uittreksel sturen wij vervolgens binnen twee werkdagen per post naar u toe.

  • CO2 prestatieladder

    Om klimaatverandering tegen te gaan, is het belangrijk dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Ook de gemeenten Duiven en Westervoort zetten zich hiervoor in. Daarom meten Duiven en Westervoort actief hoeveel CO2 er wordt uitgestoten. Wanneer je weet hoeveel je uitstoot, kun je ook maatregelen nemen om deze uitstoot te verlagen. Daarom werken we met de CO2 prestatieladder. Deze tool helpt onze gemeenten om inzicht te krijgen in onze uitstoot. Vervolgens maken we plannen om de uitstoot te verminderen, met als doel om CO2 neutraal te zijn in 2050. Wij zijn gecertificeerd door middel van de CO2-prestatieladder.

  • Vrijwilligerswerk

    Vrijwilligerswerk doen mensen omdat ze het leuk, nuttig en zinvol vinden, voor henzelf en de ander. Er zijn in Duiven en Westervoort veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. En weet u dat u via de organisatie waarbij u vrijwilligerswerk doet collectief verzekerd bent?

  • Parkeerontheffing blauwe zone

    Woont u in een bewonersgebied met blauwe zone of heeft u er een bedrijf? Dan komt u voor een parkeerontheffing van de blauwe zone in aanmerking. Die vraagt u online aan bij de gemeente.

  • Mantelzorg

    Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Een mantelzorger is meestal een partner, ouder of kind, maar kan ook een ander familielid, vriend of kennis zijn.

  • Wet Kwaliteitsborging (Wkb)

    Sinds 1 januari 2024 geldt de Wet Kwaliteitsborging voor nieuwbouw in gevolgklasse 1. Dat gaat onder meer over grondgebonden woningen, bedrijfsgebouwen met maximaal twee bouwlagen en vakantiehuisjes. Voor het bouwtechnische deel van deze bouwwerken verleent de gemeente geen vergunning meer. De gemeente kijkt alleen nog of de nieuwbouw past in het omgevingsplan. Ook houdt de gemeente geen toezicht meer op de technische bouw van nieuwbouwprojecten. Voor verbouw gaat de Wet Kwaliteitsborging waarschijnlijk pas op 1 januari 2025 gelden.

  • Omgevingsvergunning

    Wilt u bouwen of verbouwen, slopen, een inrit aanleggen of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan via het Omgevingsloket van de Rijksoverheid.

  • Slopen en asbest verwijderen

    Wilt u gaan slopen of asbest verwijderen? In veel gevallen hoeft u alleen een melding te doen. Dat doet u in het Omgevingsloket online van de Rijksoverheid.

  • Milieuoverlast door bedrijven

    Door bedrijven in uw omgeving kunt u overlast ervaren. Denk hierbij aan geluidsoverlast, lichtoverlast, stankklachten en dergelijke. Als u dergelijke overlast ervaart, meldt u het bij de provincie: