Zoekresultaat 1 - 10 van 56 resultaten

  • Kinderopvang, gemeentelijke tegemoetkoming

    U kunt bij de gemeente terecht voor een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang als er sprake is van een sociaal medische indicatie. Dat wil zeggen dat u door sociale of medische omstandigheden niet in staat bent om zelf op uw kind te passen.

  • Verhuizen naar het buitenland

    Gaat u verhuizen naar het buitenland (emigreren), dan moet u dat doorgeven aan de gemeente. U doet dan aangifte van vertrek naar het buitenland. U geeft uw verhuizing door als u in een periode van één jaar langer dan acht maanden naar het buitenland gaat.

    De gemeente geeft uw verhuizing door aan de instanties die zijn aangesloten op de basisregistratie personen (BRP). Zoals de Belastingdienst en de pensioenfondsen.

  • Sociale onveiligheid melden

    Met dit formulier meldt u sociale onveiligheid. Geef aan waaruit deze onveiligheid bestaat en waar dit plaatsvindt. Wij nemen uw melding zo spoedig mogelijk in behandeling.

  • Buitenreclame

    Er zijn verschillende vormen van buitenreclame. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden.

     

    Citydisplays

    Wilt u uw lokale evenement, circus, kermis, beurs of braderie onder de aandacht brengen? Dit kan alleen via de permanente reclameborden (Citydisplays). De Citydisplays hangen aan de lichtmasten en hebben twee zijden waarop affiches getoond worden.

    De gemeente heeft met Hoffman Outdoor Media B.V. een overeenkomst gesloten voor de exploitatie van 80 Citydisplays in Amstelveen. Hoffman Outdoor Media B.V. verzorgt voor u het plaatsen en verwijderen van de affiches. U kunt via hen ook uw affiche laten ontwerpen en/of drukken. Voor de voorwaarden, prijzen en de beschikbaarheid kunt u contact opnemen via het telefoonnummer: (050) 525 05 25, of per e-mail: info@hoffman.info.

    Reclame op bushokjes en reclamezuilen

    In Amstelveen worden door ExterionMedia B.V. reclame-uitingen aangebracht op bushokjes en reclamezuilen. Daarnaast heeft ExterionMedia B.V. een zelfreinigend invalidentoilet bij het busstation op het Stadshart in exploitatie. Voor informatie kunt u de website van ExterionMedia B.V. bekijken. 

    Lichtmastreclame

    Bedrijven of instellingen kunnen de route naar hun vestiging verduidelijken door middel van (on)verlichte verwijzingsborden aan lichtmasten. De gemeente heeft de mogelijkheid voor het aanbrengen van reclame aan lichtmasten uitbesteed aan het Nationaal Publiciteits Bureau (NPB) zij zijn telefonisch te bereiken op: (023) 5384844

    Vrije plakzuilen

    U kunt affiches voor niet-commerciële doeleinden plakken op de hiervoor bestemde vrije plakzuilen. Hiervoor kunt u behangplaksel gebruiken. Het is echter geen vrijbrief om alles te kunnen zeggen wat u maar wilt. Er wordt van u verwacht dat uw uitingen passen binnen de kaders van de Nederlandse wetgeving. De overtuigingen dienen dus vrij te zijn van beledigingen en ongewenst taalgebruik. 

    Flyers

    Het is in Amstelveen toegestaan om onder bepaalde voorwaarden gedrukte of geschreven stukken, afbeeldingen of proefmonsters aan het publiek uit te reiken of te flyeren zonder vergunning. Op de pagina Reclamemateriaal verspreiden kunt u zien aan welke voorwaarden u zich moet houden.

  • Reactieformulier

    U kunt hieronder uw persoonlijke gegevens invullen. Deze gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt om u op de hoogte te houden omtrent de afhandeling van deze Tips en opmerkingen. U bent niet verplicht om deze gegevens in te vullen.

  • Zorgvlied melden

    Meldingen openbare ruimte Zorgvlied.

  • Levenloos geboren kindje registreren in de BRP

    U kunt uw levenloos geboren kindje laten registeren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat doet u in de gemeente waar u woont. Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje geboren is, en ook niet hoe lang het geleden was.

    Om uw kindje te kunnen registeren in de Basisregistratie Personen, is een akte nodig. Als uw kindje levenloos ter wereld is gekomen, is dat een 'akte van geboorte (levenloos)'. Hebt u deze akte of weet u dat deze akte is opgemaakt? Dan kunt u verder lezen bij Aanpak.

    Als er geen akte is of als u dat niet zeker weet

    Als er nog geen akte is, dan moet die worden gemaakt. Als u niet weet of er een akte is, dan moet dat voor u worden uitgezocht. Alleen de gemeente waar uw kindje ter wereld is gekomen, kan dat doen.

    • Is uw kindje in Amstelveen geboren, kom dan naar het gemeentehuis tijdens de openingstijden van de Balie Burgerlijke Stand. 
    • Woont u in Amstelveen, maar is uw kindje in een andere gemeente in Nederland geboren? Neem dan contact op met die andere gemeente. Zodra u de akte hebt, kunt u naar het gemeentehuis komen om uw kindje te laten registreren in de BRP.
    • Woont u in Amstelveen, maar is uw kindje in het buitenland geboren? Bel dan de gemeente Amstelveen (020) 540 49 11 om te horen wat u het beste kunt doen.

    Over de akte

    Als uw kindje levenloos ter wereld komt, maakt de burgerlijke stand een 'akte van geboorte (levenloos)' op. Het maakt geen verschil of uw kind na een zwangerschap van meer of minder dan 24 weken levenloos werd geboren. U kunt de voor- en achternamen van uw kindje in de akte laten opnemen. In de akte staan verder de namen van u en uw partner. U kunt uw kindje ook laten bijschrijven in uw trouwboekje.

    Dit moet u meenemen voor het opmaken van de akte

    Documenten waaruit blijkt dat uw kind levenloos ter wereld is gekomen, zoals:

    • een verklaring van een arts, ziekenhuis of verloskundige
    • een overlijdensadvertentie of informatie over de begrafenis of crematie

    Hebt u deze informatie niet? Dat geeft niet. Waarschijnlijk kan de gemeente u toch helpen. U krijgt dat te horen als u langskomt. U kunt ook eerst bellen met de gemeente (020) 540 49 11. Verder moet u meenemen:

    • een geldig identiteitsbewijs van uzelf
    • eventueel uw trouwboekje zodat uw kindje daarin kan worden bijgeschreven

  • Grafonderhoudsrecht

    Voor het door de gemeente onderhouden van een uitgegeven (urnen)graf op de gemeentelijke begraafplaats wordt een onderhoudsrecht in rekening gebracht.

  • Inkomsten doorgeven

    U levert uw inkomstenspecificatie in, meteen als u deze krijgt. Het is belangrijk dat u dit altijd direct doet. U krijgt dan op tijd uw uitkering. Krijgt u uw loonstrook later dan de betaaldatum van de uitkering? Dan schatten wij uw inkomen en levert u uw loonstrook later in.

    Levert u geen inkomstenspecificatie of loonstrook in? Dan kunt u geen uitkering ontvangen, omdat de gemeente dan niet weet hoe hoog de uitkering moet zijn.

    Wat moet u doorgeven?

    • de loonstrook van uw werkgever
    • de specificatie van de uitkering die u van UWV ontvangt
    • de specificatie van uw pensioenuitkering
    • inkomsten uit zelfstandig bedrijf
    • ontvangen alimentatie
    • overige inkomsten

    Gaat u werken en weet u nog niet hoeveel u gaat verdienen? Bel dan met uw klantmanager. U kunt dan samen een schatting maken van uw inkomsten.

  • Subsidie voor ideeën / initiatieven van en door de jeugd

    Je kunt subsidie/geld aanvragen als je aan alle onderstaande voorwaarden voldoet; Je bent tussen de 12 en 20 jaar oud, Je woont in Amstelveen, Je hebt een haalbaar en realistisch idee/ initiatief, Je hebt een idee/ initiatief welke je, in samenwerking met een ondersteuningsorganisatie*, zelf wilt organiseren en uitvoeren en waarbij een groep jongeren wordt betrokken, Je idee/ initiatief vindt plaats in Amstelveen, Het idee/ initiatief staat los van bestaande en lopende initiatieven van jongerenwerk, Je hebt je idee/ initiatief (in samenwerking met een ondersteuningsorganisatie*) goed voorbereid door middel van een beknopt projectplan/draaiboek (waarin een motivatie, planopzet en begroting aan de orde komt), Je idee/ initiatief heeft draagvlak onder andere jongeren en Je hebt een ondersteuningsorganisatie* gevonden die je begeleidt bij het plan en zorg draagt voor het financieel beheer