Zoekresultaat 1 - 10 van 41 resultaten

  • Bereken uw recht

    Bereken uw recht is een extra dienstverlening van de gemeente Maastricht. Via het internetprogramma 'Bereken uw recht' kunt u berekenen of u recht heeft op een financiƫle vergoeding van de gemeente. De berekende bedragen zijn een inschatting. Hieraan kunt u geen rechten ontlenen.

  • Bovengrondse brandstoftanks, melding

    In Maastricht staan veel bovengrondse tanks voor brandgevaarlijke en milieubedreigende stoffen. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste installatie, de kwaliteit en het goed functioneren van de tank(s) en moet zelf zorgen voor de juiste certificaten. Als u een nieuwe tank installeren moet u dit vooraf melden bij de gemeente.

  • Leerplicht, vrijstelling

    De gemeente mag voor uw kind vrijstelling van de leerplicht geven. Dit betekent dat het niet naar school hoeft. Dit kan bijvoorbeeld: bij lichamelijke of psychische ongeschiktheid. De gemeente heeft dan een verklaring van een arts of een psycholoog nodig.

  • Zwerfafval

    Soms laten mensen afval achter op een verkeerde plek. Er ontstaat zwerfafval. Dit zorgt voor vieze straten en trekt ongedierte aan. Het slecht voor natuur, dier en mens. Ook kost het veel geld om zwerfafval op te ruimen. Hier leest u wat u kunt doen als u zwerfval ziet en hoe u kunt helpen. 

  • Ceremonie bij naturalisatie

    De naturalisatieceremonie is een speciale bijeenkomst voor mensen die Nederlander worden. Bent u uitgenodigd om de ceremonie mee te doen? Dan legt u een verklaring van verbondenheid af en krijgt u het besluit van Nederlanderschap.

  • Toeristische woningverhuur, melden

    Wie (een deel van) zijn woning wil verhuren aan toeristen, moet dat melden bij de gemeente.

  • Psychiatrisch ziekenhuis, gedwongen opname

    Iemand die gevaarlijk is voor zichzelf en anderen, en niet meewerkt aan een behandeling, kan gedwongen worden opgenomen. Meestal gaat het om een opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Wilt u iemand gedwongen laten opnemen? Iedereen kan de procedure voor een rechterlijke machtiging in gang zetten.

  • Woonomgeving en vervoer, hulpvraag

    Kunt u niet meer zelfstandig het huis uit of bent u eenzaam en maakt u moeilijk nieuwe vrienden, dan kunt u een gesprek vragen met een medewerker van team Wmo. Hij/zij kijkt samen met u wat u zelf kunt doen of waar mensen uit u omgeving u mee kunnen helpen.

  • Verblijfsvergunning, aanvraag

    U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 3 maanden in Nederland wilt verblijven (wonen, werken en/of studeren). Komt u uit een EU/EER-landen of uit Zwitserland dan heeft u geen verblijfsvergunning nodig.

  • Beroepschrift indienen

    De gemeente beslist over uw bezwaar tegen een gemeentelijk besluit. Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente over uw bezwaar, dan kunt u in beroep gaan. In de brief van de gemeente met de beslissing op uw bezwaarschrift staat vermeld bij wie u in beroep kunt gaan.