Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

  • Asbest verwijderen

    Als u asbest gaat verwijderen, moet u een sloopmelding doen. Dit doet u via het Omgevingsloket.

  • WOZ-waarde en taxatieverslag inzien

    Heeft u vragen over de WOZ-waarde, de aanslag, betaling of het indienen van bezwaar? Of heeft u betalingsproblemen? Kijk op de website van Gemeentebelastingen Amstelland of neem voor meer informatie telefonisch contact op met Gemeentebelastingen Amstelland via 020 - 540 48 86 (bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur). WOZ staat voor waardering onroerende zaken. De WOZ-waarde is de waarde van uw pand of stuk grond. Bijvoorbeeld van uw woning, bedrijfspand of bouwgrond. De overheid gebruikt de WOZ-waarde om de hoogte te bepalen van onder andere uw onroerendezaakbelasting en uw waterschapsbelasting. De WOZ-waarde wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. De WOZ-waarde geldt voor 1 jaar. Voor het bepalen van de WOZ-waarde wordt onder andere gekeken naar het soort gebouw en de grootte. Maar ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare panden. In het taxatieverslag staat hoe uw WOZ-waarde is opgebouwd. U kunt het taxatieverslag opvragen via de website van Gemeentebelastingen Amstelland. 

  • Bezwaarschrift indienen

    De gemeente kan een beslissing nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld omdat de gemeente uw aanvraag voor een subsidie afwijst. Of omdat u het niet eens bent met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken. Besluit laten opschorten Als u bezwaar maakt, geldt de beslissing nog wel. Wilt u dat het gemeentelijke besluit tijdens uw bezwaarprocedure tijdelijk ongeldig is (wordt opgeschort)? Dien dan een verzoek om voorlopige voorziening in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank.

  • Omgevingsvergunning aanvragen

    Wilt u weten of u een omgevingsvergunning nodig heeft of alleen een melding moet doen van uw activiteit doe dan de vergunningcheck op het Omgevingsloket. Hier kunt u meteen de melding doorgeven of de aanvraag voor een vergunning indienen.

  • Brandveilig gebruik van gebouwen

    Een gebouw moet brandveilig zijn. Voor sommige gebouwen moet u melden dat u het gaat gebruiken. Voor sommige gebouwen vraagt u een vergunning aan. Dit doet u via het Omgevingsloket.

  • Leerlingenvervoer aanvragen

    Kan uw kind niet zelfstandig naar school? Misschien komt u in aanmerking voor leerlingenvervoer. U vraagt leerlingenvervoer aan bij de gemeente. 

  • Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen

    Een Koninklijke onderscheiding (lintje) is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. De uitreiking van een lintje is tijdens: de lintjesregen op de laatste werkdag voor Koningsdag een andere bijzondere gelegenheid die te maken heeft met de reden voor het lintje (zoals een afscheid of jubileum)

  • Vuurwerk opslaan of verkopen

    Wilt u vuurwerk opslaan? Doe een melding of vraag een vergunning aan via het Omgevingsloket. Wilt u vuurwerk verkopen? Dan heeft u een verkoopvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente.

  • Melding over openbare ruimte indienen

    Wilt u een melding doen over bijvoorbeeld afval, een afvalcontainer die vol of stuk is, een losse stoeptegel, een verstopt riool, een lantaarnpaal die stuk is of over ongediertebestrijding? Dan kunt u hiervan een melding doen bij de gemeente.

  • Inburgeren

    Tijdens het inburgeren leert u Nederlands. En u leert meer over het leven in Nederland. Als u verplicht moet inburgeren, krijgt u een brief van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). U krijgt ook een uitnodiging van de gemeente voor een afspraak, een brede intake. Tijdens die afspraak onderzoekt de gemeente samen met u uw situatie en uw mogelijkheden. De gemeente maakt vervolgens een plan hoe u moet inburgeren. Dit heet het Plan inburgering en participatie (PIP). Hierin staat onder andere: Welke lessen u gaat volgen. Welke hulp u kunt krijgen. Hoe u de inburgering afsluit. Dit is een examen of een afsluitend gesprek. U moet binnen 3 jaar inburgeren. Staat u ingeschreven bij de gemeente? Dan moet u ook de participatieverklaring ondertekenen. Dit is een onderdeel van het inburgeren. U krijgt hierover bericht van de gemeente. U kunt ook vrijwillig inburgeren. Bijvoorbeeld voor naturalisatie of voor een sterkere verblijfsvergunning. Lees meer over vrijwillig inburgeren op IND.nl.