Zoekresultaat 1 - 10 van 34 resultaten

 • Verhuizen naar het buitenland

  Als u of uw huisgenoten emigreren naar het buitenland of meer dan 8 maanden in het buitenland verblijven, moet u dit aan ons doorgeven. Deze 8 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn: als u 6 maanden in het buitenland verblijft, 3 maanden in Nederland en vervolgens weer een paar maanden in het buitenland, valt dit ook onder emigratie. U en uw huisgenoten (ook minderjarigen) moeten zich binnen 5 dagen voor vertrek laten uitschrijven. Hoe werkt het? U kunt uw emigratie op twee manieren doorgeven:

 • Standplaatsvergunning

  Wilt u verkopen vanuit een kraam of wagen op een standplaats op of aan de (openbare) weg? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig.

 • Voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

  Gaat u binnenkort elkaar het ja-woord geven? Gefeliciteerd! Leuk dat u kiest voor Zutphen! Wij zijn een inclusieve organisatie, dus het maakt ons niet uit waar u geboren bent, waar u in gelooft en van wie u houdt.Ga naar de trouwkalender om te zien welke data nog vrij zijn voor uw huwelijk of partnerschap. Klik hiervoor op de knop Beschikbaarheid.

 • Exploitatievergunning voor horeca

  Horecabedrijven hebben een exploitatievergunning nodig voor het runnen van bijvoorbeeld een restaurant, café, cafetaria, sportkantine, buurthuis of discotheek.

 • Ontheffing parkeren centrum en blauwe zone

  Bent u aan het werk in het centrum of in een blauwe zone? Dan kunt u een ontheffing parkeren aanvragen.

 • Subsidie voor afkoppelen regenwater van riolering

  Neemt u maatregelen om ervoor te zorgen dat regenwater niet meer naar de riolering gaat? Maar bijvoorbeeld naar uw tuin of een regenton? Dan kunt u misschien subsidie krijgen.

 • Ontheffing parkeerverbod

  Met een ontheffing parkeerverbod mag u, als dit voor werkzaamheden nodig is, buiten de parkeervakken parkeren.

 • Toekomstbestendig Wonen Lening

  Wilt u uw bestaande koopwoning of het pand van uw Vereniging van Eigenaren (VvE) verbeteren, maar heeft u hier het geld niet voor? Dan kan de Toekomstbestendig Wonen Lening interessant voor u zijn. De lening Deze lening heeft een aantrekkelijke rente en is mogelijk voor de volgende maatregelen:

 • Subsidie voor cultuurinitiatieven

  Zutphen is, met de historische binnenstad als decor, dé plaats om cultuur te beleven en cultuur te maken. Daarom steunt de gemeente culturele en creatieve initiatieven met subsidie. Hiermee wil de gemeente stimuleren dat organisaties een bijdrage leveren aan de ambities uit de Cultuurnota 2021-2024: De stad als podium.

 • Nieuwe rioolaansluiting op bestaande riolering

  Wilt u een woning aansluiten op het bestaande gemeenteriool? Dan kunt u een aansluiting aanvragen. Hoe werkt het? U kunt een aansluiting aanvragen als u de eigenaar bent van de woning. Ook kunt u iemand opdracht geven de aansluiting voor u aan te vragen. Let op: binnen een uitbreidings- en inbreidingsgebied vraagt de ontwikkelaar van het gebied de aansluiting aan. U hoeft als eigenaar van de woning niets te doen. De kosten voor de aansluiting zijn al meegerekend in de grondprijs.