Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

 • Dak- of thuisloos

  Dak- of thuisloos? Het kan iedereen overkomen. Heeft u vragen over opvang, een gemeentelijk briefadres of wilt u in contact komen? Bel 14015 en geef aan dat u dak- of thuisloos bent. Uw vraag wordt dan naar ons doorgestuurd. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar daklozenteam@delft.nl. Wij kunnen u beter helpen als uw telefoonnummer en persoonlijke gegevens (naam, burgerservicenummer en geboortedatum) in de mail vermeld staan. U kunt zich ook online melden. Op dit moment kan het 2 werkdagen duren voordat u antwoord krijgt. Neem bij spoed altijd contact op via 14015 of mail naar daklozenteam@delft.nl.

 • Paspoort aanvragen

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. Vraagt u een paspoort aan voor uw kind? Dan moet het kind bij het aanvragen en ophalen aanwezig zijn.

 • Dode dieren melden

  Dode dieren op straat of in het water kunnen stank en ziekten veroorzaken. Laat dode dieren daarom snel verwijderen. Ziet u een dood dier? Raak het niet aan. Maar meld het de gemeente.

 • Zakenpaspoort

  Bent u vaak op reis? En heeft u in uw paspoort extra pagina's nodig voor reisstempels en visa? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Dit paspoort heeft 64 pagina's in plaats van 32. Maak hiervoor een afspraak.

 • Gemeentebijdrage kinderopvang (SMI)

  Door sociaal-medische gezondheidsredenen kan het voorkomen dat u (tijdelijk) onvoldoende voor uw kind(eren) kunt zorgen. In zo'n situatie adviseert een hulpverlener vaak om kinderopvang voor uw kinderen te regelen. Een sociaal-medisch adviseur kan de noodzaak van kinderopvang vaststellen door middel van een sociaal-medische indicatie (SMI). Deze kunt u online aanvragen.

 • Compensatie energiekosten 2023

  Heeft u een laag inkomen? En had u in 2023 hogere energiekosten? Dan kunt u hiervoor een extra compensatie aanvragen bij de gemeente. De bedragen verschillen per inkomensgroep. Aanvragen kan tot en met 31 mei 2024.

 • Leerlingenvervoer

  De meeste kinderen in Nederland kunnen zelf naar school. Of de ouders brengen en halen hun kind. Lukt dit niet door een beperking? Dan kunt u als ouder leerlingenvervoer voor uw kind aanvragen. Leerlingenvervoer vraagt u online aan via de website van de PTRM Groep. Let op! Vanaf 15 april 2024 kunt u een aanvraag leerlingenvervoer indienen voor het nieuwe schooljaar 2024/2025. Doe dit vóór 1 juni 2024, anders bestaat de kans dat u de 1e 2 weken na de zomervakantie geen vervoer heeft.

 • Tweede paspoort

  Reist u vanuit Israël naar landen die daarmee in conflict zijn? Of heeft u door een visumaanvraag tijdelijk geen paspoort? Dan kunt u een tweede paspoort aanvragen. Maak hiervoor een afspraak.

 • Identiteitskaart aanvragen

  Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. Doet u een aanvraag voor uw kind? Dan moet het kind bij het aanvragen en ophalen aanwezig zijn.

 • Studietoeslag

  Studenten met een arbeidsbeperking kunnen in aanmerking komen voor een studietoeslag. De toeslag vraagt u online aan.